Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

W temacie ASG jak narazie jestem totalnie zielony. Ogólnie chciałem spróbować postrzelać coś jako strzelec wyborowy/sniper . Wiem że rola snipera jest trochę niewdzięczna no ale cóż.. Ogólnie wolałbym coś dla snipera niż dla strzelca wyborowego. Spośród różnych aukcji, sklepów itp spodobały mi się te dwa egzemplarze:

http://allegro.pl/scar-lb-i4261341516.html

http://allegro.pl/snajperka-custom-sl8-stan-idealny-i4253941847.html

Którą według was warto kupić?? Mile widziane opinie dlaczego ta a nie inna. Ewentualnie dajcie jakieś swoje propozycje co do sprzętu. Najlepiej coś elektrycznego, w przypadku snajperki może być sprężyna. Wiem też że dobrej snajperki nie da się kupić "w pudełku" (jeśli się mylę to mnie oświećcie) lecz trzeba stuningować o czym nie mam bladego pojęcia i nie chce się z tym bawić.

Będę bardzo wdzięczny za każdą wypowiedź.

Pozdrawiam

Swistax

Posted

Ho ho, lato się zaczyna :D.

Bez 1000-1500 to ty repliki snajperskiej nie zakupisz, tudzież nie zbudujesz. Czytać tematy przyklejone, oraz używać szukajki. Co najmniej jedną rękę masz, poradzisz sobie.

Posted (edited)

W tej kategorii cenowej tylko sprężynowe SWD A&K/ ACM itp... + lufa prometheusa, gumka G&G, głowica ASPRO, bart_a.

Jak nie znasz się na replikach to jeszcze kasa dla serwisanta by karabin strzelał aż miło. Poczytaj tematy i wyciągnij wnioski. Nic innego z karabinów snajperskich nie znajdziesz w tej cenie...

Szczerze to radzę Tobie znaleźć doświadczonego "snajpera" i pochodzić jako spotter a dopiero potem kupić odpowiedni dla Ciebie karabin.. póki co możesz iść z jakimś chodliwym karabinkiem typu cyma 0.28 (do 200zł). Jeśli używkę to lepiej z lokalnego środowiska i zawsze dobrze brać od sprawdzonych osób...

Edited by mikadorus
Posted

Powała- Jak bierze od znajmoego, to może w razie czego zwrócić, jak coś się rozwali (z winy poprzedniego właściciela)/nie spodoba mu się.

Taaa... Żyj dalej w błogiej nieświadomości. Niestety, ale doświadczenia uczą, że "znajomi" szybko przestają nimi być jeśli jest jakiś problem. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale nie można powiedzieć, że każdy znajomy/kolega zachowa się honorowo.

Posted (edited)

Na początek radziłbym Ci wydać niewiele (nie wiadomo czy Ci się to spodoba). Najlepiej spytaj o to doświadczonego ''snajpera'', zobacz jak to wygląda i z czym to się je. Zobacz te :

http://gunfire.pl/pr...binu-JG098.html

Dobra baza pod snajperkę AEG (jeśli nie chcesz SWD).

Karabin ASG AW308 Sniper Black (15908)

Świetna sprężyna, sam używam i na stocku jest dobra, nie kupuj od WELL'a bo mają słabą jakość. Na początek wystarczy możesz zawsze ją stuningować.

Najlepiej (jak pisałem wyżej) pogadaj z doświadczonym ''snajperem''. Kup najlepiej w polecany sklepi tj. taiwangun, gunfire, militaria.pl

Edited by Albert Narkun
Posted

No i tak to jest, jeśli doradza "Nowy".

G3 to mizerna baza pod snajperkę, gearbox V.2, dość stara konstrukcja.

L96 już lepszy ale w stocku to żadna snajperka, ażeby się taką stała, musisz liczyć się z wydatkiem ponad 1000 zł.

Posted

CZYM różni się "licencjonowana l96" od wella? Mniemam, że lepsza jakość bierze się z napisu i świadomości, że "nie jestem przecież głupi by zapłacić o 200zł drożej za to samo".

Posted

CM.028 lub CM.031 od Cymki, jak Ci się spodoba to wrzucisz gumkę HU i powinno być trochę lepiej, do tego bardzo ważna rzecz : Lepiej wydać 100zł mniej na replike i kupić PORZĄDNE i SPRAWDZONE gogle/okulary. ESS lub Bolle są jak najbardziej okej.

Pozdrawiam

Posted

Obie Cymki nie są replikami wysokich lotów ale na początek są zupełnie OK. Dziś na strzelance było kilka osób z CM.028 i bawili się równie dobrze a może nawet lepiej od czterech "Amerykanów" z wypasionymi eMkami.