Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej witajcie drodzy moi parafianie ! Z waszym forum mam styczność od dawna lecz nie zakładałem do tej pory żadnych tematów i byłem raczej milczącym użytkownikiem. Ale nieważne przejdźmy do tematu ! Ostatnio po spędzeniu wielu godzin na forum oraz wiele godzin na polu walki strasznie spodobało mi się snajperstwo. Mój kolega z teamu ma takową MB-01 mocno po tuningu i widzę co z tym wyprawia. Dokładnie nie wiem co on tam ma no bo jak on to mówi jest to ,,tajemnica snajpera". W mojej stajni siedzi CM048m więc od razu chcę uniknąć wypowiedzi typu kup elektryka, a co do jego ulepszania to siedzi w niej precka i gumka a gearboxa nie ruszam bo uważam że jego moc jak na szturmówkę jest spora ,a robienie snajperki z cymy i bieganie z lunetą i ponad 0,5m lufą sobie nie wyobrażam choć jest to w airsofcie możliwe.

Tak więc zdecydowałem się na kupno body od well mb-08 ( SWD A&K ma kolega i nie przemawiał do mnie a szczególnie rączka przeładowania. Konwersja nie wchodzi w grę). Z mb chcę zrobić porządną snajpę i jestem gotowy na wydatki. Cel: osiągnąć w miare dobre skupienie i zasięg rzędu +- 100m. Wolałem kupić tańsze body bo jak się rozleci to zrobię własne z drewna. A baza jest ok i do wella mam dużo części zamiennych dostępnych na rynku.

Więc tak zacznijmy od tego co mam:

-Replikę L96 mb-08

-Stabilizator lufy APS-96

-Komora PDI

-Czerwona gumka Hop-up Madbull Shark (nie wiem czy wsadzić do komory PDI ten dystanser od madbulla czy dać ten od PDI)

-wzmacniany klejem na gorąco spust ( jakby nie wytrzymał to podajcie jakiś zamiennik tak do 400zł

Co planuję:

- Lufa prometheus 590mm - i tu mam mały problem na specshopie jest niedostępna, a nie wiem gdzie jeszcze jest drugi porządny sklep z tą częścią ( ewentualnie przyjmę jakiś godny promyka zamiennik), a drugi problem tam piszę że pasuje do PSG-1 i nie wiem czy chodzi o jakieś inne wykonanie i tylko do niego pasuję czy chodzi zwyczajnie o długość lufy. 590mm to dobra długość czy jak zamontuje ją to mi fpsy spadną? A i jeszcze lufa będzie wystawać 9cm od końca lufy zewnętrznej ale mam adapter i tłumik 15cm więc w nim schowam lufę. Co do tego to czy jak lufa się skończy to tłumika będzie jeszcze jakieś 6cm, (15-9=6) nie spowoduje to żadnych zawirowań i niecelności kulki?

Na razie to tyle bo jeszcze nie wiem co dorzucić do niej.Moc jaką chcę osiągnąć to 600 fpsów czyli m-170 będzie ok? Nie wiem czy kupić odzielnie prowadnice, głowicę,tłok cylinder oddzielnie czy razem.Nie wiem też które częsci pasują ze sobą ,bo w każdym jest jakaś inna średnica i mam mętlik w głowie.

Proszę o dorzucanie swoich propozycji. Dziękuję.

Posted (edited)

Leon owszem czytałem kawałek ale 50 stron nie zachęca ,a tak na marginesie to zadałem wiele pytań których tam nie ma .

Edited by Byku281
Posted (edited)

Leon owszem czytałem kawałek ale 50 stron nie zachęca ,a tak na marginesie to zadałem wiele pytań których tam nie ma .

... jesteś pewien :icon_question:

Zwykłe lenistwo... wszystko daj na talerzu... :icon_confused:

Edited by Powała
Posted (edited)

^ Wszystko jest a on dalej płacze, że za dużo, że nie znalazł albo, że znalazł i nie rozumie...

Jak oni mają z nami rywalizować podczas strzelanek jak nie potrafią nawet nauczyć się myśleć.

(...)

Zwykłe lenistwo... wszystko daj na talerzu... :icon_confused:

Taki leń snajper... Może chociaż nie będzie szturmował bo nie będzie mu się chciało, bieganie... leżenie i wstawanie....

Cudem jest, że znalazł czas na napisanie tego tekstu. :bialaflaga:

Moją propozycją jest: sprzedaj nerkę, lewe płuco i prawą półkulę, do tego dołóż 2000zł i może będziesz miał 100m zasięgu.

Lub przeczytaj chociaż pierwszą stronę k**** ***** **ć

Edited by LastSniper
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...