Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak już ci napisali:

Ale nie KZM, który ma... dosyć oryginalne wybarwienie i niską wytrzymałość

Co prawda jestem mało obiektywny, bo sam wybrałbym DPM, którego notabene z powodzeniem używam już od lat, ale mając do wyboru używanie flecka i bawełniaka, wybrałbym flecka. S95 nigdy nie miałem, ale jestem pewien, że zdecydowałbym się na PLCE lub ALICE. Większa liczba ładownic w kompatybilnych systemach. Oczywiście jeżeli rozważasz kupno klasycznych pasoszelek w relatywnie niskiej cenie.

Posted

Używa ktoś tego munduru specna arms?Nada się? Bo zmieniłem team w którym potrzebny jest woodland i sprzedaje marpata.

Daj spokój. Za 130 zł skompletujesz sobie kontraktowego woodlanda w bardzo fajnym stanie. Potem tylko przeszyć na Raid i gitara. Specny nie znam, ale strasznie się to zapowiada - no cyba, że się mylę.

Posted

a co myślicie o tym: http://frontowiec.co...skol-50-170-176 i jak z np. kamizelka czy szelkami do takich kolorów?

Moim zdaniem ten "żółty" będzie świecił w naszych warunkach klimatycznych, porównaj z najlepiej przystosowanymi do naszych warunków DPM (wiosna, lato) i Flecktarnem (Lato, jesień).

Oporządzenie Olive i nie ma problemu czy pasuje, czy nie, jest najbardziej uniwersalne i nie razi w zestawieniu z żadnym kamuflażem.

Posted (edited)

Powała fajnie, że masz swoje zdanie.

Ten żółty nie jest żółty - zdjęcia są zbyt prześwietlone bo mają jakieś filtry ponakładane,albo były robione z bardzo mocną lampą błyskową lub też z mocnym oświetleniem.

78308529.jpg

jrdq166.jpg

Kamuflarz bardzo dobrze nadaje się do lasu mieszanego lub liściastego. Tam gdzie występują spore zarośla krzaków/niskich drzew z małymi liśćmi. Albo na otwarte tereny ale mocno porośnięte trawą, najlepiej już miejscami pożółkłą, wyschniętą. Na późne lato- wczesną jesień.

Porównanie flecktarn ze skolem:

skol-flecktarn1.jpg

Także, Twoje zdanie to chyba bardziej wyczytane gdzieś frazesy typu: "fleck najlepszy in polen" niż faktyczna wiedza, czy też wyczucie tematu.

Co do samego munduru z powyższego linku nie wypowiem się bo producenta nie kojarzę, na żywo nie widziałem.

Edited by eliasz
Posted (edited)
(...)Także, Twoje zdanie to chyba bardziej wyczytane gdzieś frazesy typu: "fleck najlepszy in polen" niż faktyczna wiedza, czy też wyczucie tematu.(...)

Nie krytykuję Twoich gustów, mam prawo do własnego zdania dotyczącego kamuflażu (z 7-letniego doświadczenia, choć nie dorównującego Twojemu) i wyrażania moich poglądów, więc proszę odnoś się do sprawy merytorycznie a nie ciągle czepiasz się mnie. :icon_confused:

Nota bene, tym ostatnim zdjęciem przekonałeś mnie. Faktycznie różnica jest niewielka. Choć zieleń według mnie jest nieco zbyt "soczysta" i jest ogólnie zbyt jasny, wycofuję swoje zastrzeżenia :icon_exclaim:

Ps

Nie wiem czemu nie dostrzegłeś, że gustuję nie tylko we Flecktarn-ie ale i w DPM-ie. :icon_wink:

Edited by Powała
Posted

Ale nie KZM, który ma... dosyć oryginalne wybarwienie i niską wytrzymałość :icon_wink:

Jeżeli szukasz munduru na więcej niż dwa wyjścia w teren, to unikaj KZM...

KZM to jest maskałat zakładany na mundur, więc nie będzie tak wytrzymały jak sam mundur. Niska wytrzymałość na góra dwa wyjścia ? To w jaki sposób wy się obchodzicie z mundurem ? Czołgacie się po asfalcie albo przedzieracie przez jeżyny ? Materiał jest cienki i przewiewny w sam raz na lato i upały, ale według mnie wytrzyma jakiś czas. Żeby położyć się na trawie albo rzucić w krzaki i przy okazji nie ugotować się latem jest w sam raz.

Jeśli o kolor chodzi, to ten maskałat KZM jest według mnie zbyt brązowy, ale to też zależy od oświetlenia i miejsca :icon_wink: akurat jest wiosna, więc na świeżej soczystej zieleni zbyt mocno się wyróżnia, ale to jest kamuflaż na lato / wczesną jesień.

Posted

Na allegro można kupić mundur wz. 2010 tzn. letni mundur. Mega wytrzymały, leciutki a zarazem mocny, przewiewny, można założyć dres czy coś i latać zimą a latem się tak nie grzać no i oczywiście Polski akcent na +. za swój dałem 130zł na allegro nowy w rozmiarze, prosto z ręki żołnierza.

Posted

KZM to jest maskałat zakładany na mundur, więc nie będzie tak wytrzymały jak sam mundur. Niska wytrzymałość na góra dwa wyjścia ? To w jaki sposób wy się obchodzicie z mundurem ? Czołgacie się po asfalcie albo przedzieracie przez jeżyny ? Materiał jest cienki i przewiewny w sam raz na lato i upały, ale według mnie wytrzyma jakiś czas. Żeby położyć się na trawie albo rzucić w krzaki i przy okazji nie ugotować się latem jest w sam raz.

Jeśli o kolor chodzi, to ten maskałat KZM jest według mnie zbyt brązowy, ale to też zależy od oświetlenia i miejsca :icon_wink: akurat jest wiosna, więc na świeżej soczystej zieleni zbyt mocno się wyróżnia, ale to jest kamuflaż na lato / wczesną jesień.

Chodzi o to przyjacielu że te maskałaty na zameczek za 120 zł naprawdę są złej jakości, coś jak kostium do malowania mieszkań na raz i do kosza i w dodatku świecą się jak psu nos.Co jest dziwnego w przedzieraniu się przez jeżyny? Jak koniecznie chcesz ruskie i w miarę tanie to genialne na lato jest KLMK w brzozie, przewiewne z trokami i wytrzyma więcej:)