Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Kolega to w śpiączce jest, bo zakładasz za niego kolejny temat z pierwszym zdaniem w stylu "mój kolega pyta..."? :zastanawia:

Bebechy rozwali, już stockowy NiMh niszczy tłok i zęby.

Edited by MrMCET
Posted (edited)
(...) Bebechy rozwali, już stockowy NiMh niszczy tłok i zęby.

...oczywiście masz na myśli baterie o mocy ponad 9,6V rozumiem :icon_question:

To potwierdzam, kilka lat temu włożona bateria 11,1V po godzinnym użytkowaniu zrobiła "sieczkę" w JG kolegi.

Edited by Powała
Posted (edited)

Tak rozłupie flaki, w szczególności tłok. Te repliki nie mają mocnych części. Jak już chcesz 11.1, to wywal blowback.

Edited by Nitro
Posted

Piecia, mam pytanko na marginesie - Kolega nie może się zarejestrować i sam pytać :icon_question: :icon_wink:

nie wiem , ale poprosił żebym się zapytał wiec zapytałem

Posted

...oczywiście masz na myśli baterie o mocy ponad 9,6V rozumiem :icon_question:

To potwierdzam, kilka lat temu włożona bateria 11,1V po godzinnym użytkowaniu zrobiła "sieczkę" w JG kolegi.

Tak, mówię o stockowym NiMhu 9,6 i stockwych ząbkach w giecie boyi.

Posted (edited)

Tak, mówię o stockowym NiMhu 9,6 i stockwych ząbkach w giecie boyi.

Czyżby JG miało mocniejsze bebeszki :icon_question: W naszym Regimencie G36[JG], chodzą od ponad 2 lat na NiMh 9,6 V jak zegareczki... :icon_eek2:

Edited by Powała
Posted

Tak, wiele gietek Boyi traci zęby, dali tam niezwykle kiepskie części. Jednak nie dzieje się tak u wszystkich, z tego co odkryłem, wertując temat o tej replice, zęby lecą tylko u dzieciaków puszczających ćwierć hicapa w serii. Jeśli używa się tego z głową, nic się nie stanie. Jednak kupując tą giwerę warto pomyśleć nad szybkim pozbyciem się tego najsłabszego ogniwa w mechanizmie.