Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam dzisiaj doszła do mnie przesyłka z gunfire i mam do was kilka pytan.

Pierwsze z nich dotyczy tego jak zakonserwowac magazynek MID cap do AK 47 oraz czy można go za konserwować olejkiem sililkonowym WD-40. Niestety kupilem także baterie ktorajhak sie okazało jest o jeden "kawałek" za duza i tu moje pytanie czy da sie ja jakos skrócić lub odesłać do gunfire (niestety nie w opakowaniu gdyż to rozerwane wylądowało w smieciach). Za każde odpowiedzi już serdecznie dziękuje .

Edited by Cytrek
Posted

Miło by było żebyś choć pokazał jaka to bateria. Telepatów Redakcja jeszcze nie zatrudnia.

Każde lepkie coś co wlejesz do mada spowoduje:

- przyklejanie się do niego każdego syfu który tam się zaplącze

- usyfienie kulek a co za tym idzie przeniesienie syfu z lepką mazią na gumę hopa. A co się z dzieje z zapapraną czymś tłustym gumą tłumaczyć mam nadzieję nie muszę?

Posted

Olejek silikonowy WD-40 ?

Stary. W nowych magach zadbaj o ich poprawne ładowanie. Starych nei smaruj tylko dobrze wyczyść. W temacie baterii: skoro zadałes takie pytanie znaczy że nie masz o tym pojęcia. A skoro nie masz o czymś pojęcia to się za to nie bierz.

Posted (edited)

Jedyne co możesz zrobić z magiem, jeśli np. czołgałeś się w piachu mając otwarte ładownice, czyli po prostu jeśli wiesz, że do środka naleciało Ci syfu/kurzu/piasku, to je rozebrać, wymyć, dokładnie wysuszczyć i złożyć. To tylko wtedy jeśli jesteś pedantem na temat czystości gumki HU i lufy, i bardzo sobie cenisz powtarzalność strzałów. Osobiście, jeśli przetyram konkretnie magazynki, to jedynie je wytrzepuję i przedmuchuje sprężonym gazem (takim do czyszczenie komputerów/laptopów).

Nowe magazynki nie wymagają żadnej konserwacji, po za umiejętnym pierwszym ładowaniem.

P.S. Baterię da się skrócić, bo skoro piszesz że to 9,6V to pewnie jest to NiMH/NiCd i składa się ośmiu ogniw 1,2V. Wystarczy wykopać jedno ogniwo i poskładać ją jako 8,4V. Skoro o tym nie wiedziałeś, to potrzebny jest Ci jedynie, ktoś to to potrafi i ma lutownicę :P

Edited by Vespi
Posted

Dziękuje za odpowiedźi owszem densz nie wiem prawie nic w tym temacie dlatego ten temat jest w tej kategorii i dlatego pytam się was profesjonalistów o radę. Pozwólcie ze zadań 1 pytanie jeszcze. Myślicieli zeta baterie mi skraca w Militari w Gdynia czy raczej w jakimś innym sklepie a jak tak to w jakim w granicach najlepiej gdyni

Posted

Podpytaj tatę/wujka a jesli to nie pomoże to podpytaj w swoim lokalnym środowisku AS lub posuzkaj modelarni. Modelarze to zwykle ludzie uczynni więc pokażą, pomogą, może nawet przelutują.

Pozdrawiam :)