piecia10 Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 Witam , kolega poprosił mnie aby zapytać was na forum czy da radę zamontować blowback do AK , lecz od nowości nie było tam blowbacka . Osobiście to nie słyszałem o takim czymś ale może jest to możliwe. Wiecie cos o tym ? Quote
blackblut Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 Oh wszystko się da ;) robiłem takie coś na v2. Ale podejrzewam że kolega nie ma do dyspozycji, frezarki i tokarki. I za niedługo będę to robił w masadzie. Quote
piecia10 Posted April 24, 2014 Author Report Posted April 24, 2014 tak też myślałem ze trzeba cos przerabiać, ale frezarkę i tokarkę mam do dyspozycji :D ale pewnie to nie tak łatwo zrobić. Masz może jakis projekt lub coś w tym stylu jak to zrobić ? Najlepiej to filmik by się przydał . Bo ten kolega się tak na to napalił ze szok, ale moim zdaniem lepiej juz by było kupić replike z blowbackiem:) Quote
blackblut Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 Przerabiania jest w kiiiii, szkielet GB, tłok, body, rączki przeładowania. wyginanie z pręta paru kształtów. Trzeba jeszcze wyfrezować specjalny bloczek. Wytoczyć parę tulejek ;) no w ciul roboty. Sam mechanizm jest wmiare prosty ;) Gorzej z jego wykonaniem. Pod każde body masz inne mocowanie. Kolega ma stalowe body czy plastikowe. Druga sprawa tłok musi być z metalową szczęką. I rof nie może być zbyt duży ważnym elementem jest też mosfet z AB. Czasem trzeba wydrukować tą pokrywę która zakrywa GB. Nie chce zdradzić wszystkiego ;) ale jeśli pomyślisz to sam coś wymyślisz :D Quote
piecia10 Posted April 24, 2014 Author Report Posted April 24, 2014 No kumam :P chyba wybije mu ten pomysł z głowy i niech lepiej kupi replikę z blowbackiem;p bo mi się nie chce siedzieć tyle i tego robić ;p ale dzięki za info :D Quote
erykxdxd Posted April 25, 2014 Report Posted April 25, 2014 Ja z chęcią pobawiłbym się w to aby mieć tą namiastkę odrzutu w MP5 :-) Quote
Tomciaz Posted April 25, 2014 Report Posted April 25, 2014 Oj dzieci, dzieci... Nie trzeba mieć warsztatu ślusarskiego żeby zrobić sobie blowback w repli, wystarczy żyłka, narzędzia podstawowe i wiertarka z wiertłem do metalu... tyle. No, chyba że rozmawiamy o jakichś fabrycznych systemach. Quote
Recommended Posts