Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ilość magazynków - jak to wygląda u Was? (dotyczy naszej podstawowej repliki, bez wliczania replik broni bocznej))  

582 members have voted

1. 1. Ile nosisz magazynków typu box/drum?

2. 2. Ile nosisz magazynków typu hi-cap?

3. 3. Ile nosisz magazynków typu mid-cap?

4. 4. Ile nosisz magazynków typu low/real-cap?

5. 5. Ile kulek łącznie nosisz w magazynkach?

Recommended Posts

Posted

Do G36C nosiłem 4 low capy (55 BB) i 3 midy (2x 100 BB + 120 BB). Teraz przeszedłem na adapter M4, i mam łącznie 7 magów (1 w replice i 6 w ładownicach). Do tego boczniak z jednym magiem na ok 25 kulek. :)

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak naprawdę magazynek(ki) zależą od gry bo jak to jest larp typu Stalker to dostajesz jednego często niepełnego lowa i masz se postrzelaj, a jak to jakaś siepanka to bierze się hi capa. Wszystko tak naprawdę od gry

Posted

Polska język trudna język...

Co z tego, że na Stalkerze dostajesz mało kulek (bo nikt nie daje magazynka, a co najwyżej kulki jak na OT - przynajmniej kiedyś).

Magazynków możesz mieć wiele jako element stroju.

Są ludzie, którzy brzydzą się hi-cap'ami i na "siepankę" biorą real/mid/low-cap'y i tutaj już wchodzi kwestia ilości.

Posted (edited)

Tak naprawdę magazynek(ki) zależą od gry bo jak to jest larp typu Stalker to dostajesz jednego często niepełnego lowa i masz se postrzelaj, a jak to jakaś siepanka to bierze się hi capa. Wszystko tak naprawdę od gry

Tak naprawdę to wszystko zależy od Ciebie :icon_razz: Czasem fajnie jest zabrać parę magazynków i sobie poprzeładowywać, nawet jeśli można wziąć jednego i sypać. No ale kto co lubi. Edited by Mixon
  • 3 weeks later...
Posted

A ja noszę 10 magazynków + 1 w replice. 6 mam w ładownicach chest rigu, 4 na pasie. Planuję jeszcze trzymać 2 magazynki na panelu udowym. Nie znaczy to od razu, że wszystko wystrzeliwuje. Zazwyczaj schodzą mi tylko magazynki z chesta, rzadko się zdarza, żebym ogołocił się z magazynków do zera. Lepiej przedobrzyć, niż potem żałować. Nie ma nic gorszego niż puste ładownice, gdy do "ciebie i twoich kolegów szczelajo" :teethh:

• 1 month later...
Posted

A ja natomiast noszę 7 midów i 1 Hi-capa. Sumarycznie to 8 magów więc całkiem sporo, jednak często jeżdżę na strzelanki całodzienne gdzie taka ilość się przydaje :D

A co do kulek poza magami to mam takie fajne woreczki gdzie wchodzi po ok. 100 kulek i 3 szybkoładowarki więc w zapasie mam jakoś 2-3 tys. kulek

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Na zwykłe, niedzielne strzelanki, gdzie runda trwa 20-30 min noszę 4 midy, każdy po 100 naboi. Często się natomiast zdarza, że magazynek zmienię tylko raz, gdyż wystarcza mi mniej niż 200 kulek. Fakt, że jestem dość oszczędny w strzelaniu.

Do tego dwa low-capy po 30 kulek do boczniaka.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Ja w zaleznosci od strzelanki i repliki:

1. luzne strzelanie 1 lub 2 hicap krotki do ak74 po 220 kulek(mam tez 2 dlugie i przerobionego chest riga z magazynkow M4 na ak). Generalnie dlugie obecnie rzadko biore bo wygodniej nawet czolga mi sie z krotkim.

2. 4 mid capy po 65 kulek do mp5 i 2 dlugie na 90 kulek- ladowanie zaleznie od limitow na strzelaniu,

3. 3 low capy po 30 kulek do swd,

4. 8 low capow po 15 kulek kazdy do shotguna agm 003,

5. 4 low capy po 29 kulek do pistoletu cm122

6. 1 low cap na 26 kulek do pistoletu mk23 socom Stti.

W zaleznosci ktora klamke biore.

Generalnie staram sie odchodzic od hicapow (na poczatku bylo to frajda) i nie ma przeszkod zeby hicapy tez ladowac np. po 50 czy 60 kulek i zmieniac, a nie 500 bb w serii :)

Edited by Foton
Posted

Zestaw wsparcie: M27 IAR: 1 box + 1 midcap / Glock17 2 magazynki

Zestaw szturm: M27 IAR: 7 midcapów / Glock17 2 magazynki

Zestaw CQB: SITES Spectre: 5 lowcapów / Glock17: 3 magazynki

• 1 month later...
  • 2 weeks later...