Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Pozwoliłem sobie założyć nowy temat dotyczący replik karabinów wyborowych SR-25. Śledzę działy poświęcone poszczególnym replikom, dopytuję użytkowników o ich wady/zalety, mimo tego chciałbym przedyskutować z Wami, który egzemplarz warto zakupić i dlaczego.

Rozpocznę temat od własnych spostrzeżeń. Rozważam zakup repliki SR25,a moją uwagę zwróciło Classic Army, przez wielu z Was polecane. W dniu dzisiejszym problemem jest jej dostępność. Szukając CA25 natrafiłem na sklepy w Stanach, gdzie produkt ten oferowany jest w przedsprzedaży. Nie mam żadnego doświadczenia w replikach tej firmy, ale oferowany przez nich produkt być może różni się od starego Classia dostępnego na naszym rynku( mam tu na uwadze inne oznaczenia repliki, oraz brak informacji o GB.v2-long). Być może Wasze sprawne oko i wiedza w tym temacie skoryguje to co zauważyłem i porównałem. Umieszczam link do aukcji, gdzie można zobaczyć zdjęcia i przeczytać informacje o replice:

http://www.evike.com/products/27650/

Kolejną repliką jest PJ25, o którym jest wiele dobrych jak i negatywnych opinii, nie potrafię napisać coś więcej ponieważ interesowałem się tym egzemplarzem najmniej. Czytając opinie użytkowników, należy wiele zmodyfikować, zainwestować sporą kwotę i będzie dobrze.

Ostatnią repliką jest GR25, jedyny z nich oferujący GB.v2. Replika ta zwróciła moją uwagę, głównie przez jej dostępność w Polsce. Korzystając z Waszych doświadczeń, interesuje mnie czy kupując tę replikę możemy śmiało stwierdzić, że mamy przyzwoitą bazę pod karabin wyborowy? Czy brak GB.v2-long przekreśla jej możliwości tuningowe, na tyle aby nosiła miano dobrego karabinu wyborowego?

W waszych spostrzeżeniach prosiłbym abyście uwzględnili takie czynniki jak: dostępność części do modyfikacji oraz ich kompatybilność z poszczególnymi replikami. Mam nadzieję, że ten temat przyda się nie tylko mnie, ale i innym użytkownikom naszego forum.

Edited by velxs
Posted

Docelowo, tematy o tych 3 replikach miały być połączone - i chyba będą, tylko czasu więcej znajdę.

Na chwilę obecną przeczyściłem mocno temat o pj25.

Jak dla mnie ca25 warto kupić jedynie dla ichniego szkieletu v2 long, które nie udało mi się zarżnąć na sp170. Poza szkieletem i komorą, to pj25 jakościowo jest takie samo.

Natomiast repliki gf25 to dla mnie nieporozumienie - cały wic w SR25 polega na tym gb v2 long, dającego te +15% mocy w porównaniu do zwykłego v2, a którego to gf oraz g&g nie posiadają