Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Przymierzam się do kupna następnej repliki, tym razem pod mk18.

Wcześniej miałem g&g z którego nie za bardzo byłem zadowolony...

Ale do rzeczy :

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2992

Vs

http://gunfire.pl/product-pol-1152203167-Replika-karabinka-SA-A03-Half-Tan.html

Niestety nie miałem możliwości nigdzie przemacać g&p, co do specny jest całkiem nieźle spasowana no i nie ma nadmiernych luzów.

Ale do rzeczy o co mi chodzi, zmaierzam przeprowadzić tuning repliki tak aby części były w stanie znieść te 500+ fps gdzie w rzeczywistości celuję w 460-480.

Oczywistym jest, że tuning taki będzie kosztował.

Zastanawia mnie tylko i tu jest pytanie do was, ile z tego g&p możliwie pójdzie do kosza ?

Co do specny to tuning od zera włącznie z wymianą wszystkich części w gb ( silnik mam swój hi torque ), no i mblock aby gb wytrzymał.

Dla specny przeliczyłem w blackswordzie cenę całkowitą około 1300-1400 ( z zakupem repliki ) dla tego tuningu.

Pytanie powstaje, ile tak na prawde do kosza pójdzie z GB tego g&p ?

Bo teoretyczna różnica przy kompletnej wymianie części z g&p wyniesie mnie około 600-700zł czyli

SA-A03 łącznie około 1400zł

G&P defender ~2000zł

I teraz pytanie, cyz warto wydać więcej na tego g&p zważywszy na to, że tak na prawdę płaci się głównie za body ? jest ono aż tak lepiej wykonane ?

Posted

Za rzadkie i dobrze wykonane. Do szkieletu G&P możesz wsadzić M120 (podobno i M130 ciągną, ale ja bym się bał) i cały gb uszczelnić, w ten sposób powinieneś osiągnąć ok. 430-440 FPS.

Posted (edited)

Guarder zaniża statystyki sprężyn. Na M120 powinieneś mieć w stocku ok. 400-410, po doszczelnieniu ok. 440.

EDIT: Niby tak, ale kupujesz replikę markową. Temat o emkach czytałeś?

Edited by pan kozaq
Posted (edited)

Owszem. Z tym że przy takim tuningu nie robi Różnicy buda a wnętrze, w obu przypadkach wszystko leci ze środka, wiec do wyboru mam specne z tuningiem na miejscu lub g&p i bieganie przez miesiac/2 w stocku.

No i specna jak na chinola ma nieziemskie spasowanie

Edited by Averath
Posted

Jakby ktoś chciał sprzedawać kompletny szkielet od G&P, to z chęcią odkupię.

Co do tematu - bierz G&P. Jakość wykonania - nie tylko budy - jest zajebista. Szkielet to ich jedyna "pięta Achillesa". Reszta części daje radę.

Posted

Miałem większość emek obecnych na rynku, i zdecydowanie wybrałbym g&p.

Wykonanie jest świetne, osiągi w stocku również. Na lipo 11.1 prułem koło 30rps/s, bez obawy o flaki.

Niewiem po co szturmówkę tuningować do 500+fps, gdzie te stockowe 430 w zupełności wystarczały.

Jeżeli jednak się uparłeś to szukaj kwa, nie koniecznie cqr. Szkielet , jak i większość flaków z palcem w tyłku uciągnie te 500fps.

A na szyny poluj w komisie.