mg schutze Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 Tak przerabiam ;) tego pierwszego prototypa ;) Więcej fotek niebawem... Quote
Winiacz Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 Widzę żeś się postarał, zdjęcia na fejsie to tylko z SCD publicznie dostępne. Coraz trudniej szpiegować Quote
Emcet Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 O! Gofrownica wbudowana w kolbę. Jeszcze tylko butle po green gazie nabić ciastem, drugą bitą śmietaną i można otworzyć taktyczny kramik :D Owoce ludzie sobie sami w runie leśnym według uznania wygrzebią ;) Quote
glanu224 Posted April 8, 2014 Report Posted April 8, 2014 O! Gofrownica wbudowana w kolbę. Jeszcze tylko butle po green gazie nabić ciastem, drugą bitą śmietaną i można otworzyć taktyczny kramik :icon_biggrin: Owoce ludzie sobie sami w runie leśnym według uznania wygrzebią :icon_wink: i do tego funkcja oczyszczania jezior i toster ;) a tak poza tym ciekaw jestem co tam Mg zmajstruje Quote
mg schutze Posted April 8, 2014 Author Report Posted April 8, 2014 @Winiacz koniec kuli szpieguli :P @ Szczepan Ulepek malowany alumweldem :P @ MrMCET Stanowczo za dużo Słowaków oglądałeś :D Quote
Winiacz Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 No nareszcie jakiś update. Winksze foty daj :D Quote
mg schutze Posted July 9, 2014 Author Report Posted July 9, 2014 (edited) Całości dopełni optyka PKS 07 :icon_biggrin: Foty tutaj : http://airsoftphotos.net/album/reportage/510495 Edited July 9, 2014 by mg schutze Quote
Winiacz Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 Nie mogę oprzeć się wrażeniu że tłumik w dół ucieka. Quote
mg schutze Posted July 9, 2014 Author Report Posted July 9, 2014 http://airsoftphotos.net/album/reportage/510495#wmasg-box/510495/510517 Quote
Winiacz Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 Widzę symulacja ruskich spawów na 100% Quote
mg schutze Posted July 13, 2014 Author Report Posted July 13, 2014 Lubie najebany spawać alumweldem :D Quote
mk8539020 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 Na moje oko górna linia pokrywy jest inna niż górna linia chwytu. Która z grubsza pokrywa się z górną linią tłumika. [pierwsza fotka w galerii] czytaj Winiacz ma rację. Udostępnij fotke w wysokiej jakości to sprawdzimy. Chwyt przedni za krótki i wydaje się zbytnio cofnięty. Magazynek zbytnio uciekł do przodu. Z czego/jak jest zrobiony magazynek? Quote
Winiacz Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 No nie, ktoś mi rację w internetach przyznał. Po zdjęciu które potem wstawił MG nabrałem wątpliwości, czy to aby nie efekt znany z Jatimatic chociażby. Musze na żywo zmacać, wtedy wyrok wydam. Quote
mg schutze Posted July 14, 2014 Author Report Posted July 14, 2014 (edited) Chwyt przedni za krótki i wydaje się zbytnio cofnięty. Magazynek zbytnio uciekł do przodu.Z czego/jak jest zrobiony magazynek? Długość chwytu determinowała replika czyli WSS z którego robiłem WSK. To samo tyczy się magazynka, to nic innego jak zabawa z nudów. Magazynek jest z blachy spawany. CSI zatrudnijcie LOL Edited July 14, 2014 by mg schutze Quote
Maza94 Posted July 14, 2014 Report Posted July 14, 2014 Myślę że... *zakłada okulary*... WSK jest prosty... YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!! Według mnie to złudzenie optyczne, które wywołuje kolba bo ma inny kształt od WSSowskiej. Karabinek musi być prosty, z prostej przyczyny. WSS był prosty, MG przerabiał to z WSSa. Obsada lufy została, tłumik został tylko przerobiony, korpus częściowo też, a to wszystko było proste w WSSie. Quote
Winiacz Posted July 14, 2014 Report Posted July 14, 2014 Uwaga, teoria ostateczna. Tłumik idzie prosto względem pokrywy komory zamkowej, i szeroko pojętej góry repliki, która niekoniecznie idzie prosto względem dolnej linii komory zamkowej, tudzież kolby. Czyli nie tyle co tłumik opada, a się korpus jakby rozszerza ku tyłowi. Tyle z moich wywodów o geometrii, wracam do jechania po gunfire na facebooku. Quote
mg schutze Posted July 14, 2014 Author Report Posted July 14, 2014 Maza i Winiacz w nagrode przy jakimkolwiek spotkaniu wychylimy po jakim wynalazku w końcu dotarli do sedna sprawy :D Quote
Winiacz Posted July 15, 2014 Report Posted July 15, 2014 I takie dysputy na forum to to ja lubię. Jakbyś we wrześniu jakiegoś strzelania w zachodniopomorskim szukał większego, to masz zaproszenie :D Quote
mg schutze Posted July 16, 2014 Author Report Posted July 16, 2014 We wrześniu to zimuję za Bałtykiem ale dzięki serdeczne w razie W się odezwę. Tu już z PKS 07 :D Quote
Recommended Posts