Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam potrzebuję pomocy przy doborze mundur polowego , aczkolwiek ciężko jest mi dobrać rozmiar ponieważ niewiem jak , a nie mam możliwości przymiarki (kupno tablica.pl i allego.pl).

Moje wymiary to 90/181/84 (klatka/wzrost/pas) Jedynie co wiem to że w zimowych/całorocznych rozmiarówka waha się w granicach bodajże 3 cm , a już w letnich nawet do 6 .

Znalazłem następujące rozmiary :

1)92/178/90

2)94/175/86

3)http://tablica.pl/oferta/mundur-wojskowy-polowy-wz-93-127a-mon-oryginalny-caloroczny-zimowy-CID87-ID4NBit.html#fdbdd38dd9

4)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-nowy-mundur-polowy-caloroczny-104-178-90-CID87-ID5qTgZ.html#7ad5a7981c

Ewentualnie jeszcze będę szukał na allegro ale szczerze pomóżcie , proszę ;)

Posted

Pamiętam jak lata temu kolega pożyczył mi swój mundur... mimo, że różniła nas spora różnica wzrostu/wagi, to pasował na mnie jak ulał (wg. rozmiarówki powinien być idealny dla niego) :)

Te mundury są faktycznie znacznie większe niż sugerowałaby tabela rozmiarów, więc na Twoim miejscu poszukałbym okolicznego sklepu z demobilem/mundurami/militariami i poprosił o ściągnięcie do przymiarki wytypowanych przez Ciebie rozmiarów. Wz.124 A/MON z którym miałem niedawno "przyjemność", mimo że oficjalnie jest na 190/116 to mieści w sobie figuranta mającego spokojnie ze 130 w klacie/pasie...

Posted

Hell, zgadzam się ale jeśli autor chce "dobry" mundur, w konkretnych rozmiarach, to niech założy na siebie tę przenośną "saunę"... :icon_wink:

Dla mnie ubieranie się w ASG w "Wz-eta", to lekka pomyłka, ani to wygodne, ani nadzwyczaj trwałe, a i kamufluje na bardzo średnim poziomie... :icon_confused: