Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Meindl Kampfstiefel Leicht

Bardzo dobry wybór. Podeszwa twarda na tyle by ładnie chwytać w terenie, jednak na tyle elastyczna by zapewniać odpowiedni komfort na asfalcie. Oddychalność oceniam na 5 tak samo jak wagę.

Zdecydowanie zdeklasowały haixy p6 i p9, które miałem okazję zamęczyć.

Posted

Jak jesteśmy przy butach to polecam na długie wyprawy skarpety z wełny merino/merynosa. Sprawdzałem na BEL`u III - zero otarć, zero potu na stopie (zwłaszcza na podeszwie stopy) i dobre samopoczucie. Sprawdzane w kombinacji z butem z membraną gore. Polecał mi je kolega, który zimą w górach (z noclegami w wiatach) przeszedł 48h.

• 3 weeks later...
Posted

Jesienią kupiłem Buty Patrol II Generacja. Między innymi z uwagi na boczny zamek błyskawiczny, który ułatwia i przyspiesza ich zakładanie. Estetyka przyzwoita, lekkie, wygodne ale jak zwykle jest zawsze "ale".

Ostrzegam przed zakupem tych butów i absolutnie nie polecam:

1. Podeszwa opisana jako "antypoślizgowa", jest wręcz przeciwnie niemal jak łyżwa na nieubitym śniegu, a co dopiero na ubitym lub lodzie!

2. Nieprzemakalność bardzo problematyczna, wejście w głębszą kałużę zamienia je w akwarium.

3. Konserwacja utrudniona z uwagi na materiał z jakiego są wykonane.

Podsumowanie... :maniak_zle: :maniak_zle: :maniak_zle: