Syiner Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Witojcie, kupiłem niedawno pierwszą replike, zdecydowałem się na m16 od specny czyli sa-b07. Wczoraj przeszła swój chrzest bojowy i jestem z niej średnio zadowolony. Kulki leciały ledwo na 30-35 metrów i spdały a przy próbie podkręcenia hopupa efekty były znikome. W każdym razie rozpatruje już opcje tuningowania tejże repliki i miałem zamiar zrobienia parasnajperki i jako wstępny tuning chciałem wymienić: - Gumkę hopup (zielona G&G) - Komorę hopup, tylko nie wiem jakiej firmy ani jaki model. Wszyscy posiadacze emek od specny polecają po pierwsze wymienić własnie komore i gumke HU. -Lufę precyzyjną (guarder) I tutuaj chciałem wziąćdłuższą niż sotckowa(509mm) tak żeby wystawała pare cm, myślałem np o 590mm i na te wystające 81mm nałożyć: - Tłumik dźwięku, tutaj również nie wiem jaki model ani nic. Polecano mi king arms. No to tyle z takiego wstepnego tuningu. Patrzałem również pod takim kątem że robiąc taki tuning nie ruszam gearboxa i tym samym nie ściągam gwarancji. I tak serwisuje prywatnie więc nie zwracam uwagi za bardzo na ten serwis gwarancyjny. Jakie są wasze opinie na temat tego tuningu? Co wy byście zmienili ? Może coś innego? Quote
Nitro Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 (edited) Przede wszystkim na start gumka. Ja polecam systemę. Nigdy z nimi problemu nie miałem, natomiast żadna g&g nie zapewniała precyzyjnej regulacji. Komorę na razie bym zostawił, uszczelnił co się da. Lufka stockowej długości promyka. Po co kupować półśrodek, skoro za niewiele więcej masz jedną z najlepszych rurek na rynku(rsov). Wydłużanie badyla ci nic nie da, a może pogorszyć osiągi. Edited March 30, 2014 by Nitro Quote
Piledriver Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Mam ten sam karabin, z tym, że bez szyn RIS i miałem ten sam problem. Trzeba było strzelać przy wyłączonym hop upie bo inaczej ciężko było wyczuć w jakim kierunku poleci kulka po wystrzale. Moim zdaniem powinieneś najpierw wymienić gumke (ja również polece czarną systeme) i trochę doszczelnić taśmą teflonową (nie za mocno, bo potem możesz miec problem po złożeniu z podwójnymi strzalami i małym zasięgiem). Sam po wymianie gumki jestem mega zadowolony z efektu, bo nie spodziewałem sie, że celny zasięg wzrośnie o ok 10-15m.. Quote
Recommended Posts