adrIan Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 Witam, Mam taki problem, po ostatnim zlocie i gruntownym czyszczeniu mojej eMki pojawił się pewien problem z którym kompletnie nie mogę sobie poradzić. Wygląda to tak, że czasami co któraś kulka, czasem w ogóle kilka pod rząd leci wyraźnie niżej. Tak jakby hopek działał na nie mniej. Różnica to jakies 3-4m zasięgu Siedzę i głowię się nad tym już drugi dzień i ciągle to samo. Występuje to na 3 różnych gumkach i różnych dystanserach. Gearbox nie pluje smarem, szczelność w cylindrze na poziomie wzorowym. Zarówno lufa jak i gumki są idealnie czyste (lufa 0 rysek). Także jedyne miejsce gdzie może się coś dziać to połączenie kołnierz gumki - dysza. Zauważyłem też, że dysza jest troszkę dłuższa niż potrzeba, dokładnie 0,4mm. Objawia to się tak, że po dociśnięciu komory do szkieletu GB dysza cofa się o w/w odległość, ale chyba po to popychacz jest na sprężynce, żeby takie różnice niwelować? Kulki podaje jak należy, nawet przy rofie 38k/sec. Żeby się upewnić czy to oby na pewno nie to zrobiłem prosty teścik, a mianowicie szczelnie zatkałem lufę i strzał na semi. Efekt ? Tłok zatrzymuje się w miejscu i wraca do położenia 0 po jakiejś sekundzie z kawałkami (jednak tak wolno, że nawet nie słychać zderzenia głowic). Testów przy szybszym strzelaniu i auto nie robiłem z wiadomych powodów. Tutaj kończą się moje pomysły czego to może być wina, chrono pożyczyłem i aktualnie nie mam dostępu, dyszy na podmiankę też za bardzo nie posiadam. W środku siedzi lufa G&P 363mm, zielona guma G&G, komora ProWin, SP120 Guardera. Jeszcze raz zaznaczam, że przed czyszczeniem takie coś nie występowało ( albo tego nie zauważyłem, bo to druga replika której często nie używam ) Miał ktoś podobne sytuacje ? Quote
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 (edited) Jak rozumiem zatkałeś dyszę a nie lufę? Jeżeli dysza jest dłuższa niż powinna to popycha kulkę dalej w głąb kołnierza... ale to zależy od komory i tego jaka to replika. Standardowa odpowiedź w temacie o problemach z odległością to: sprawdź popychacz więc najlepiej sprawdź popychacz :icon_wink: Edited March 29, 2014 by LastSniper Quote
adrIan Posted March 29, 2014 Author Report Posted March 29, 2014 Replika to standardowe M4 G&P. Zatykałem lufę, dobrze jest napisane. Po złożeniu repliki to chyba najlepszy sposób żeby sprawdzić szczelnośc dysza - gumka. ( A szczelność po zatkaniu dyszy też jest :D ) Popychacz jest jak najbardziej ok :D Quote
Recommended Posts