Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Tak jak w temacie, wie ktoś z was jak zrobić lufę do zabawki strzelającej kulkami? Układ spustowy, oraz inne części są w dobrym stanie, wszystko działa (po naprawach :P). Czy ktoś z was robił taka lufę? Jak ją zrobić? co jest potrzebne? Z góry dzięki za pomoc ;)

Posted

Ok...jeśli chodzi o rurkę, to wiedziałem, że trzeba ją kupić :D Przed chwilą wróciłem z Obi, razem z tatą zakupiliśmy rurkę aluminiową 12mm(wnętrze+"obudowa") i głowice baterii (umywalkowych) 6,3mm * 2,4mm. Jutro będziemy to przycinać i zobaczymy, czy będzie działać :P Pisaliście o samych rurkach, ale kulka musi chyba na czymś się trzymać, aby nie wylatywała z lufy, kiedy przechylimy broń. To zadanie mają pełnić w mojej lufie te głowice. Jutro napiszę, co z tego wyszło :D

Posted

Gratuluję , średnica wewnętrzna takiej rurki to 4mm...Chyba walce wychodziły na wylocie? :icon_biggrin:

Racja, mój błąd :bialaflaga: Nie wiedzieć czemu, skupiłem się na średnicy wewnętrznej. W każdym razie rurka castoramowa ma dużą tolerancję dla kulek.

Posted

Pisaliście o samych rurkach, ale kulka musi chyba na czymś się trzymać, aby nie wylatywała z lufy, kiedy przechylimy broń.

Trzyma się w gumce hop up pomiędzy kołnierzem gumki a wybrzuszeniem. Na necie i forum znajdziesz na pewno jakieś obrazki.

Posted

Tylko że nie posiadam takowej gumki. Tą zabawkę kupiłem mając 10 lat, czyli 4 lata temu. Ostatnio znalazłem ją podczas wiosennych porządków i postanowiłem, że przywrócę ją do życia. Nie jest to replika taka jak kałachy cymy, czy też AGM 003, tylko zabawką, która strzela kulkami i wyglądała jak M4A1 (teraz jej wygląd woła o pomstę do Nieba :P). Gumki hop-up nie posiada, więc jej zasięg będzie mocno ograniczony. Kiedy tata wróci z pracy, to przytniemy tą rurkę, zamontujemy w body, nasmarujemy, zmienimy sprężynkę w spuście, gdyż nie chce złapać tłoka i wszystko powinno być w porządku.