Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A ja mam pytanie czy ludzie w tych czasach muszą o wszystko pytać? Nie potrafią sobie znaleźć odpowiedzi, a internet jest wieki. Nawet patrząc na dany przedmiot który się ma naprawić widać po nim co i gdzie trzeba odkręcić, przestawić itp. Prosty przykład dajecie auto do mechanika. Mechanik numer jeden robi wszystko intuicyjnie bo ma fach w ręku. Drugi z każdą śrubką leci w internet bo nie będzie wiedział jaki klucz. Do którego mechanika wolicie oddać auto? Ludzie na początek wystarczy to co każdy ma w domu, później się dokupuje to czego się nie ma aby usprawnić sobie pracę.

Posted

Ja z racji tego, że zajmuję się również bardzo mocno modyfikacjami zewnętrznymi do zestawu podobnego do listy Segera dorzuciłem sobie:

-maszynę do szkiełkowania

-areograf + przyległości

-zestaw noży precyzyjnych

-grawer udarowy

-frezarkę

-tokarkę

-różnego rodzaju chemię do farb.

Co nie zmienia faktu, że modyfikacje GB można wykonać mając jeden mały, płaski śrubokręt i trochę cierpliwości :)

Posted

Ja z racji tego, że zajmuję się również bardzo mocno modyfikacjami zewnętrznymi do zestawu podobnego do listy Segera dorzuciłem sobie:

-maszynę do szkiełkowania

-areograf + przyległości

-zestaw noży precyzyjnych

-grawer udarowy

-frezarkę

-tokarkę

-różnego rodzaju chemię do farb.

Co nie zmienia faktu, że modyfikacje GB można wykonać mając jeden mały, płaski śrubokręt i trochę cierpliwości :icon_smile:

-maszynę do szkiełkowania - jak ktoś szkiełkuje aluminium to tak, zwykle zbędne...

-areograf + przyległości - do malowania - normalnie nie potrzebne...

-zestaw noży precyzyjnych - rzecz tak oczywista ze pominałem - polecam nożyki EXCEL oraz OLFA

-grawer udarowy - Do grawerki i rzeźbienia wzorków ludziom - nie potrzeba do normalnego serwisu

-frezarkę - jak masz miejsce to tak, ale do normalnego serwisu jest zbędna

-tokarkę - j.w.

-różnego rodzaju chemię do farb. - do malowania - normalnie nie potrzebne...

co do jednego płaskiego śrubokręta - polemizowałbym :) u siebie zmieniłem wszystkie śruby na ampule :D

Posted

co do jednego płaskiego śrubokręta - polemizowałbym :icon_smile: u siebie zmieniłem wszystkie śruby na ampule :icon_biggrin:

dokładnie..."jednym płaskim" to za wiele się nie zdziała (chyba że chce się zniszczyć śruby np od pinów body i zamiast imbusów odkręca się to płaskim :P ) nie mówiąc o reszcie

A piwniczne korytarze to świetne miejsce do testów: )

nie za bardzo...chyba, że masz korytarz 90m w co wątpię