Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam posiadam ak74 APS-a z blowbackiem . Ostatnio zauważyłem duzy problem otuż bardzo szybko pada w nim batka zauważyłem to na strzelance gdy baterie 9.6 1600mAH wystrzelał na 200 strzałów i lipo 7.4 1000cos (nie wiem bo pozyczylem) w jakies 200 strzałów nawet jeden hi-cap nie zszedł. Pomyślałem że to styki więc je wyczyściłem ,wymieniłem bezpiecznik.Sprawdziłem rezystancje obwodu 0.7 - 0.6 Ohm czyli dosyc malo jeżeli jeszcze odjąć rezystancje przewodów miernika to wyjdzie nawet 0.2 ohm-a.Pomyślałem ze to juz koniec moich problemow z batką ale gdy teraz testuje ak-a na 8.4 i 9.6 zauważyłem ze kable tak się grzeją że aż czuć spaloną izolacje :/ co nie wróży dobrze . Dodam jeszcze że ta chińska 8.4-ka daje 9.8 volta :D a 9.6-tka 9.5 volta niestety nie moge sprawdzić po ile mają amperów :/ . Może ktoś już miał taki problem z góry dzięki pozdrawiam

Posted

Co do podkładek to prubowałem sił ale mnie to przerosło więc to zostawiłem (nie wytrzymała moja cierpliwośc) zainteresowałem się silknikiem i powiem wam że to chyba coś z nim bo ma taki jakby luz "wokół własnej osi "? włożyłem kilka podkładek między kosz silnika a gearbox i co prawda kable sie grzeją ale drastycznie wzrosła szybkostrzelność więc sam już nie wiem tak grzejace sie kable to moze byc wina kosza silnika ?