Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej :icon_smile:

Zamierzam zakupić AKS-74 od LCT z przednim łożem z tworzywa, lecz mam plan, aby zamienić owe łoże na drewna od ostrego AK-74. Czy da się gdzieś w dosyć przystępnej cenie zakupić drewniane łoże od ostrego AK-74...? Przeszukałem już wiele komisów itp. i dalej nic nie znalazłem w cenie do tych 100 zł.

Pozdrawiam :icon_wink:

Edited by TehZAWADA
Posted (edited)

W tym budżecie życzę powodzenia. Komplet łoże+chwyt pistoletowy to ca 70USD plus wysyłka (30-50 baksów), oczywiście nówki. Licząc że 60% nówki to uczciwa cena za używkę... resztę dośpiewaj sobie sam. Szperaj na egunie albo ebayu, w końcu pewnie się trafi.

Edited by Nath
Posted

Dziwne to trochę, że do AKM'a mogę dostać na frontowcu za 80 zł z hakiem, a do 74 ni to widu, ni to słychu ;D.

Widać, że ten temat jest Ci jeszcze obcy. Nie ma zależności pomiędzy dostępnością jednej części a drugiej w PL.

Dowiadywałem się tego na podstawie wielu rzadkich elementów przez lata, też kiedyś sobie to uświadomisz.

Niestety, nie ma łatwo.

Posted

Okładziny do AKM-a były produkowane i uzywane w Polsce stąd ich stosunkowo łatwa dostępność. AK-74 w Polsce było tyle co na palcach jednej ręki policzyć i to nie z drewnami a plastikami. Wiesz już skąd rożnica w cenie.

Co do okładzin ak74 za 10$ to zapewne bułgarskie tych jest pełno i są znacznie tańsze niz rosyjskie/radzieckie..