Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wymieniałeś coś w niej?

W związku z tym że jestem już użytkownikiem CO2 powinienem wymienić:

Dyszę, valve locker, firing pin

Dodatkowo w każdej replice stockowej warto wymienić gumkę hop up i lufę na precyzyjną. Z tym ostatnim to dramat, ja swoją będę musiał sprowadzić z WGC.

Posted

Niestety kolego czeka cię wymiana wszystkich elementów trigger-a , Mieszanie części ''znalowych'' z stalowymi kończy się zawsze przyspieszonym zużyciem podzespołów wykonanych z gównolitu .

Wynika to z diametralnie różnych właściwości fizycznych obu stopów .

• 2 weeks later...
Posted

Czy mógłbyś podac szczegóły WADY/USTERKI?

W tym miesiącu kupuję WE-MSK GBB i chciałbym poprosic was o szczegółowe opisanie repliki w jednej wiadomosci.

Życiorys waszej MSK.

Jak sie sprawuje, co jest nie tak, co wymienialiscie w replice, co chcielibyscie wymienic, proponowany tuning Jakie częsci cena w przyblizeniu, roznica miedzy gren gazem a Co2 w sesie dzwieku wystrzału, poprawach w zasiegu celnosci zuzyciu broni (flakow) itp.

• 6 months later...
Posted (edited)

Jeśli ktoś nie wie to można repliki WE (przynajmniej część) przerobić na HPA za pomocą KITu od Aylana.

Więcej info o tu: http://www.alyanairsoft.com/

Tanie nie jest, sporo z tym roboty miałem ale działa :icon_smile:

Uwagi zgłosiłem twórcy KITu więc następni powinni mieć łatwiej niż ja :icon_wink:

W ten weekend będę testował w boju i wtedy w osobnym wątku napiszę co o tym sądzę :icon_smile:

Jeśli komuś nie przeszkadza butelczyna i wąż to naprawdę daje radochę. Tylko obecnie boltcatch nie łapie jak ostatnia kulka się wystrzeli, ale po modyfikacji w MSK da się go uruchomić.

Edited by Ghola
  • 2 weeks later...
Posted

Ghola mógłbyś być taki dobry i zważyć przedni chwyt do którego przykręca się szyny?

Orientowałeś się może jakie bajery pasują do tej repliki np łoża magpulla itp?

Pytanie do właścicieli msk jak wygląda osadzenie lufy zewnętrznej w konstrukcji to jest stal z stalą czy jak zwykle znal?

Znajdzie się ktoś z śląskiego środowiska kto posiada msk bo chciałbym przyjrzeć się replice przed zakupem?

Posted

A mógłbym, waży coś koło 350 gram. Około bo musiałem odejmować wagę latarki i chwytu do niej ;)

Na tym filmiku masz założoną króką lufę i inne łoże przednie :)

Ok, drobna pomyłka, wcześniej na PW ci pisałem że obsada to żelazo, niestety nie do końca, sama lufa jak to co co wkręcasz obsadę to żelazo, to w czym lufę mocujesz to jest znal.

Chodzi mi o ten element jaśniejszy na zdjęciu:

20150929_203812.jpg

Czyli miałeś jednak nosa.

Posted

No taki zestaw jak na filmie by mi najbardziej pasował.

Mam nadzieję że w pl znajdzie się ktoś z rozwalonymi bebechami.

To nie komis, ale msk to rzadka replika więc napiszę tutaj najwyżej dostanę ostrzeżenie.

Kupię replikę msk, bebechy strzelające czyli spust i zamek mogą być padnięte oraz brak lufy i momory hop-up.

Bolt catch musi być kompletny jak i wszystkie piny, zero zniszczeń jak krzywa lufa itp.

Obsada z tego co widziałem na youtubie to solidny kawałek znalu/aluminium więc raczej małe szanse aby zdechło.

Będzie Ci się chciało zrobić komplet zdjęć jak wygląda ten cały blok i jego mocowanie do korpusu? Pytanie pod kątem wytrzymałości na ultra cięzki stalowy zamek z daytony :)

• 7 months later...
Posted

Cześć,

w teamie, który prowadzę mamy we msk. Przerobiła od października jakieś 3-4k kulek głównie na co2 i ostatnio pojawił się mały problem, a mianowicie na semi, gdy nie wciśnie się spustu do końca z wystarczającą siła to replika strzela auto do momentu puszczenie spust, a na auto czasem potrafi wywalić całego maga do skończenia gazu.

Z rzeczy, które były robione - delikatnie oszlifowałem dół boltcarriera i górę młotka i na ten plastikowy bolec, w który uderza boltcarrier nałożyłem springa od aega, by amortyzować uderzenia oraz regularnie ją smarowałem.

Ktoś się orientuje co to może być? W przypadku semi mam podobnie na scarze od we.

Posted

Oblukajcie dokładnie mechanizm spustowy oraz przełącznik zmiany trybu ognia.

Coś tam nie gra, mogło się niestety wyrobić / uszkodzić.

Myślisz, że to może być kwestia np. sprężyn, czy cuś poważniejszego?

• 2 weeks later...
Posted

Kocham jak Forum WMASGu nie wysyła mi powiadomień o jakiejś odpowiedzi w wątku ;)

Miałem podobną sytuację którą opisałeś, co prawda w innej replice bo w WE PDW, ale mechanizm jest w miarę podobny. Mi akurat wpadła kulka pod mechanizm spustowy, zaklinowała się tam. Dlatego stwierdzam ze należy obejrzeć cały mechanizm bo on jest właśnie odpowiedzialny za serię i singla.

Posted

Po rozbiórce mechanizmu spustowego , warto zwrócić szczególną uwagę na cześć nr 76.

Owa część która nazywa się '' sear '' odpowiada w dużej mierze za prawidłowe działanie w wybranym

trybie , auto lub semi .

'' Sear '' po pewnym bliżej nieokreślonym przebiegu potrafi się wytrzeć , i stąd pojawia skłonność

karabinka do strzelania tylko w auto .