Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.Chciałbym zasięgnąć opinii użytkowników wyżej wspomnianego koli.Jak wygląda sprawa z wytrzymałością,i czy plamka nie jest zbyt duża.Ciekawi mnie też gdzie mogę takowy nabyć,bo poza komisem nigdzie nie znalazłem.Z góry dzięki :D

Posted

Mam ten celownik od kiedy siędzę w asg, właściwie poza urwanymi flipami działa tak jakby była wyjęta z pudełka. Zdecydowanie najlepsza z moich optyk.

Posted (edited)

@Axel:

co do optyki wszystko jasne, a powiedz proszę, jak wygląda sytuacja z włącznikiem? rozwala się z czasem jak w każdej innej replice M2?

I "od początku" to znaczy od kiedy?

Edited by Foxtrot29
Posted

Pany, przecież wiadomo, że Aimpointy od G&P są jednymi z najlepszych, o ile nie najlepszymi kopimi na rynku. To żadna nowość. @Foxtrot nie, takie problemy nie występują. W moim egzemplarzu są luzy na włączniku, ale kolimator został kupiony jako używany i widać, że swoje przeszedł.

• 2 weeks later...
Posted

Ja również polecam, plamka bardzo ok, nie rozmazana, co prawda mam wrażenie, że włącznik się trochę ,,poluzował'' niemniej jednak działa i chyba mi jeszcze długo posłuży :) Polecam

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

GP523 to green dot. GP121 to red dot.

Panowie jak wam się sprawdza bateria w tym kolimatorze? Nigdzie nie czytałem żeby ktoś miał z tym problem ale u mnie jest fatalnie. Praktycznie na każdą grę muszę wsadzać nowe baterie.

Co prawda ustawiam zawsze na poziom 5/5 no ale sumarycznie to świeci może 10 godzin i są puste. Wydaje mi się to jednak zdecydowanie za mało?

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Ja mam pytanie do tego kolimatora. Czy mając go zamontowanego na M4 to czy front sight wysoki w emkach przeszkadza przy celowaniu? Powinienem się przerzucić na wysoki montaż lub zdemontować przednią muszkę czy można spokojnie celować?

• 4 months later...
Posted

Ja mam pytanie do tego kolimatora. Czy mając go zamontowanego na M4 to czy front sight wysoki w emkach przeszkadza przy celowaniu? Powinienem się przerzucić na wysoki montaż lub zdemontować przednią muszkę czy można spokojnie celować?

Podpisuję się. Również mnie to martwi ;/

Posted

Muszka nieco przysłania pole widzenia w kolimatorze, mniej więcej do połowy okularu, ale celuje się dobrze, intuicyjnie. Można przejść na wyższy montaż dla większej wygody. Ale jeśli korzystasz z maski ochronnej na twarz, to montaż wysoki jest przydatny - bo wygodniej celować.

Celowanie przez zasłonięty wizjer trzeba brać umownie (moim zdaniem to mit) - awaryjnie można, ale skuteczność nie jest gwarantowana. Gdyby można było skutecznie celować przez zaślepioną optykę, to pewnie by taką produkowali.

Posted

Dlaczego mit? Próbowałeś? Mam co prawda kolimator otwarty i nauczyłem się celować obuocznie. Przesłonięcie kolimatora w niczym mi nie przeszkadza. Da się strzelać tak samo celnie.

Posted

Przyzwyczaja do czego? Do złego celowania? Prawidłowo nie da się celować z zasłoniętym kolimatorem.

Przykład dla osoby praworęcznej/prawo-ocznej.

Osoba celując przez lunetę patrzy prawym okiem, natomiast lewe ma zamknięte.

Osoba która ma pierwszy raz kontakt z kolimatorem zazwyczaj celuje jak z lunety, zamykając lewe oko.

Zasłaniając kolimator, zmusza się osobę do otwarcia lewego oka.

Osoba się przyzwyczaja do celowania przy użyciu kolimatora z otwartymi oczami.