Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. jako że w mp5a4 (nieznanej chińskiej firmy, sprzedawanego na airsoftguns.pl) jest bardzo krótka lufa, chciałem ją wymienić. ale jak? jeżeli ktoś ma na to pomysł niech pisze tu, albo na gg

• 4 months later...
Posted

Przylanczam sie do pytabnia bo jak zaloze nowy temat to beda sie drzec....ja mam mp5a5 wella i chcialbym sie dowiedziec czy da sie w nim zwiekszyc zasieg o chociaz 2m bo przedluzylem lufe i tylko troche sie zwiekszyl...

Posted

Jemu chodziło o schemat upgraue tanich a nie pełnowartościowych AEG'ów. Opisów dotyczących takich przeróbek tanich AEG'ów jest wiele i wystarczy poszukać.

Ja od siebie powiem, że tych tanich AEG'ów to nie ma co tuningować, szkoda czasu i pieniędzy. Koszy jakiegoś poważniejszego tuningu przekroczyły by wartośc samej repliki. Tutaj co najwyżej możesz wstawić prec lufe i dorobić hop-up'a i na tym koniec, bo jeśli bedziesz chciał wstawić mocniejszą spręzyne to ci się wszystko rozleci.

Pozdrawiam.

Posted

hhmmm wedlug machinegun.pl sprezyna PDi 120% nie zaszkodzi zadnym czescia....ale moze sie myla albo moze oni opisuja tylko te trogie aegi?? a hop-upa mam chyba ze go mozna przerobic na lepszego czy jak?? dalem tez dluzsza lufe ale zasieg sie zmniejszyl bo przesadzilem z dlugoscia... a jak dam precyzyjna to bedzie lepiej jak zwykla alu??bo ja tam roznicy nie widze

Posted

"DAJCIE MI SIŁE!!" :cry:

Tak machinegun napewno miał na myśli najgorszy chiński plastik ze stopu starych plastikowych sztućców.

A co do lufy precyzyjnej, to nie dokońca chodziło Szakalowi o prec lufe (tak myśle)... poporstu o lufe o mniejszej średnicy niż te stockowe czy 7mm :mrgreen: .W obi lub castoramie masz w dziale sanitarnym rurki aluminiowe które nadają sie do asg mają cos chyba 6.2.Tzn o co ci chodzi z tą zwykłą? plastik napewno niejest lepszy od alu.

Pozdro

Posted

ja mialem alu i mam teraz alu od m16a4 kulka idealnie sie wpasowuje nie ma zadnych luzow po bokach i spobodnie wylatuje ale dalem ja troche za dluga i oslabilem zasieg ale ja skroce przed nastepna sesja....czyli jednak moge dac do niego sprezyne PDI 120% czy nie??