Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Tak, posiadam takich 9, podają kulki bez problemów (jak są nasmarowane prawidłowo).

Co mi się nie podoba w nich:

- są za mało przeźroczyste i nie widać zawsze ile kulek pozostało, ale tylko czasem

- najważniejsze: pękają "zaślepki" od sprężyny na stopce, poszły mi już 3. Zabezpieczyć CTI warto.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akurat w AUG'u może. Przynajmniej w okolice gearboxa. Jak wyciągniesz lufę zewnętrzną mając w replice naładowanego maga to strumień kulek idzie w okolice gearboxa. A stamtąd już nietrudno o dostanie do środka.

Posted
A wpadła dlatego, że magazynek był wyjmowany, gdy broń było odwrócona, bo tam jak się wkłada maga taka mała dziurka jest i kulka akurat tam musiała wpaść... :/

Też kiedyś miałem taki problem.

Na szczęście w moim przypadku kulka latała swobodnie w środku (nie wpadła do GB) i wystarczyło wyjąć lufę i przechylić karabin do przodu, żeby kulka wyleciała. ;-)

Jeśli podczas ruszania repliką słyszycie takie dziwne pukanie dochodzące ze środka, teraz już wiecie co macie zrobić ;-)

• 4 weeks later...
Posted

Auga mam w stocku z CA, zasięg około 34 metrów. Niepokoi mnie duży rorzut. Silikon powinnien już dawno wyschnąć (broń ma 3miechy), a rozrzut to około 2 metry góra, dół, boki (mosberg za 50zł ma lepszą celność)

Posted

... btw... jak mi się w magu kulki kończą to wyłącza mi się tryb auto, pozostaje samo semi :)

Gumka to jedno a czyszczenie lufy to drugie, długo używałem stockowego AUG z CA i zawsze miał lepszy zasięg od chińczyków I i II generacji.

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dzięki, ale niestety ten element odpada - gwint prawoskrętny, a w AUGu jest lewoskrętny, więc tłumik płomienia nie będzie pasował. :???:

Mimo wszystko dzięki za fatygę. ;)

Posted

Mógłby ktoś napisać jak zamontować rączkę (ten przedni chwyt), bo mi się urwał i lata na wszystkie strony:C?

Można dokupić nową rączką, jakąś solidniejszą? Bo to co jest w stocku jest badziewna, urwała się po 4 strzelance:C

Posted

Dzięki. Ale kłopotów ciąg dalszy... Broń się zacięła jakoś dziwnie (na 10 naciśnięć spustu oddawała 3 strzały) odgłosy z środka brzmiały bardzo nie przyjemnie...

Kolega (jako ,że się trochę zna) pobawił się silnikiem i zaczęło działać jak należy. Ale następnego dnia znowu się coś popsuło O_O Teraz dźwięk przy naciśnięciu spustu jest taki jakby batka była pusta (podejrzewam ,że silnik wyzionął ducha).

Broń jest na gwarancji więc powinni mi ją naprawić, ale dziwi mnie to ,że takie rzeczy się zdarzają przy tak drogiej replice ... Już mam z nią trzeci problem (rączka + kulka w gerboxie + silnik) i to w przeciągu pół roku:/ Może powinienem powiedzieć ,żeby wymieniono mi tego auga na sprawniejszego, albo ewentualnie oddano pieniądze?

• 2 weeks later...
Posted

Witam! Czy jest możliwość zainstalowania do wersji A1 (z lunetą) na lunetę własną optyką typu kolimator? chodzi mi o jakiś montaż... Wydaje mi się, że kiedyś spotkałem się z czym podobnym... :roll:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...