Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam replikę dość starą, bo ma już z 8 lat, na greengas, full metal, z blow back. Ale padł mi magazynek pod wieloma względami, zawór ładowania, zawór strzałowy i ogólnie magazynek na złączeniu z podstawą się rozszczelnił. I chcę go wymienić na nowy. Widzę że teraz łatwiej dostać magazynek CO2. I moje pytanie, czy do mojej repliki on będzie pasował?

Posted

@mjastrzebski

Zasadniczo system w KJW się nie zmienił, więc nowe magi ggaz i co2 podejdą. Jeśli masz najcięższy model z serii, bez szyny na dodatki (lub nowszy z szyną), to powinno dać radę na co2. Moja babulka 7 rok śmiga na co2, choć nigdy nie była co2 ready :icon_biggrin: Przy czym możesz mieć czasem ponad 400fps, co jest niesympatyczne jak na boczniaka. Ja tam pogmerałem przy nozzle i jest 340fps na co2 i 0,20g, oraz blowback że nadgarstki wykręca.

Niedawno na promocji (89zet) kupiłem nowy mag co2 - niczym nie różni się od tego siedmioletniego, pasuje.

Posted

Memonic1 - owszem, tyle że CARVER :-)

Mendi,

No to dobra informacja :-) Spróbuję więc jakiś upolować i zobaJak sie rozleci to trudno :-)

A jeszcze pytanie. Na ile strzałów starczy tego CO2 przy takiej prostej konwersji? Nie wymieniałeś nic w bebechach? Zastanawia mnie wytrzymałość konstrukcji, zwłaszcza w kwestii blow-back, zeby mi zały zamek w oko nie wpadł ;-) Pewnie rozwiązaniem byłaby silniejsza sprężyna powrotna zamka.

• 2 weeks later...
Posted

Miałem również Berettę KJW (wersja bez szyny). Magazynek na CO2, jaki był dołączony do zestawu, padł po dwóch strzelaniach :icon_neutral2: (jakiś pięciu kapsułach). Może miałem po prostu pecha, ale jakoś mnie to do tych magazynków zraziło...

PS. Jak jeszcze działał to ok. 60-80 kulek szło na pełnej prędkości

Pozdro;)