Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kulek przeszło ponad 7 tysięcy, strzelam cały czas, częściej z okna na podwórko niż na strzelankach. Zestaw od Bart_a jest niezniszczalny. Ładownice na magazynki najlepsze są "pistoletowe". Magazynki się nie łamią, w m24 od SW magazynki się kruszyły.

• 3 months later...
Posted

Cześć

Co prawda jestem w posiadaniu modelu CM.700 ale wewnętrznie to jeden diabeł :D . Pytanie, w jakim standardzie pasuje komora hop siup ? M24 SW czy jakieś inne cuda ?

Posted

Dzień dobry, cześć i czołem.

Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Przeczytałem ten temat od początku i mam pytanie. Czy jest tu mowa wyłącznie o CM 702? Bo z opisu np. na tajwangun wynika że są wersje 700, 702A, 702B, 702C i teoretycznie różnią się od siebie.

Posted

A czy któryś z szanownych kolegów miał do czynienia z CM 702 i SWD A&K lub GFC? Interesują mnie opinie na temat ich osiągów, wytrzymałości itp. Czytam o jednej i drugiej replice ale to tematy rzeka. SWD strasznie mi się podoba (ale to kwestia mojego gustu bo podoba mi się też Pałac Kultury). CM 702 wydaje się być poręczniejszy (brzydki też nie jest). A jaki przekład (na osiągi nawet w stocku) ma znacząca różnica w długości lufy tych dwóch modeli?

• 1 month later...
Posted

Witam

Przeczytałem temat o m24snow wolf i ten i zdecydowałem się na zakup cymki (ze względu na wytrzymalszy mechanizm spustowy i magi)

Zakupiłem własnie tą replikę i chciałbym zmienić komorę hopup, wstawić guardera 6,02 509mm, oczywiście cylinder tłok i co się tylko jeszcze da pójdzie do tokarza, myślę o tych 650fps.

Nie ogarniam niczego poza aeg więc proszę o linki do tego jaką dokładnie komorę i lufę wewnętrzną kupić bo nie kumam co to są te standardy vsr itp..?

Dzięki za pomoc :)

• 3 months later...
Posted

Siemanko :) Reasumując. Którą replikę byście polecili.

CM.700

http://www.taiwangun.com/sprezynowe-2/cm-700-dark-earth-cyma

czy

CM.702A

http://www.taiwangun.com/sprezynowe-2/cm-702a-cyma?campaign-id=14

Wiem, że w CM.702A będę musiał wydać kasę na komorę hop up na pewno, podobno w cm.700 nie tzeba już tego robić, więc koszta się wyrównają. Pytanie czy częsci będą ogólno dostępne.

KTÓRĄ REPLĘ BYŚCIE POLECILI?

Pzdr! :)

Posted

Siemanko :icon_smile: Reasumując. Którą replikę byście polecili.

CM.700

http://www.taiwangun...dark-earth-cyma

czy

CM.702A

http://www.taiwangun...?campaign-id=14

Wiem, że w CM.702A będę musiał wydać kasę na komorę hop up na pewno, podobno w cm.700 nie tzeba już tego robić, więc koszta się wyrównają. Pytanie czy częsci będą ogólno dostępne.

KTÓRĄ REPLĘ BYŚCIE POLECILI?

Pzdr! :icon_smile:

Posiadam cm 702

Ogólnie wrażenie fajne , solidna , dobrze spasowanay i wyosiowana.

Koszt dedykowanej komory od ASP to 150zł.

Zestaw cylindra najlepiej brać od barta_a .

Zespół spustu typowy do m24 , tylko troszke body trzeba przypilować (easy)

No i własnie pytanie do jakichś posiadaczy potobnych setupów.

-Czy na lufie 600mm odnotowaliscie duze spadki fps ( ja tak)

-Czy stockowy zespół spustu pożyje na m180 ASP ?

• 2 months later...
Posted

Czy ktoś z Was próbował modyfikować stockowa komorę hopup w cm702 tak aby smigala na lufie i gumce z aeg i z jakim skutkiem??

Mam dylemat jako że komora asp nie jest na razie do zdobycia w Polsce pomyślałem, że spróbuje coś z nudów podłubać -jedynym sensownym rozwiazaniem jest nawiercenie nowego otworu (3-3,5mm) pod dystanser (przesuwając lufe z gumką aeg glebiej w komorę trzeba przesunac dystanser) nie wiem tylko co przykleic do ramienia komory aby dopychało dystanser do gumy hopup? Kropelka słabo radzi sobie z tym tworzywem... Przydało by sie też zmierzyć czy kulka wepchnięta przez dyszę nie zostanie wepchnieta za gleboko - poza element podkręcający.

Posted (edited)

Komora przyjmuje lufy vsr lub gazówki

zresztą stokowa lufa po lappingu też daje radę, oraz są dwie lufy dedykowane falcona i pdi raven

Edited by matpgt
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

podchodzi od vsr tylko trzeba przerobić komorę i dysza jest krótsza o 0.5 mm, wiec lepiej zamówić od barta

komore mam od ArsoftPro a oni narazie nie maja glowic cylindra :(

Edited by tedee44
Posted

pisałem o stockowej komorze, można spróbować jeszcze głowice airsoftpro którą dołączają do zestawu z komorą vsr (ale nie miałem takiej w reku wiec pewności nie mam)

Posted

pisałem o stockowej komorze, można spróbować jeszcze głowice airsoftpro którą dołączają do zestawu z komorą vsr (ale nie miałem takiej w reku wiec pewności nie mam)

OK Dzieki

• 4 weeks later...
Posted

Czy ktoś posiada możliwość zwymiarowania magazynka? Poszukuję czegoś na wymianę do mojej M24 CA i zastanawiam się, czy po drobnych modyfikacjach mag od CM702 będzie pasował.

• 10 months later...
Posted

Czy mógłby mi ktoś kto posiada komorę hop up M24 gen.2 Airsoftpro ściągnąć wymiary z komory? interesują mnie wymiary zaznaczone strzałkami, jeden wymiar średnica główna i drugi od środka otworu gwintowanego do pierwszej ścianki w którą wchodzi magazynek

3.jpg

• 3 years later...