Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jako że dzisiaj przyszedł do mnie wreszcie sprzęt chciałbym podsumować na koniec tematu: Zakupiłem jednak okulary SPECS - podobno są bardzo dobre a kosztowały nowe na armyworld 24zł. Wyglądają bardzo porządnie(nie robiłem prób balistycznych). Poza tym wybrałem jednak pasoszelki BW. Bardzo dobra jakość, niska cena, praktyczne i pasuje do munduru. Nie musiałem kombinować z ładownicami do AK w innym systemie mocowania, ponieważ zakupiłem oryginalną ładownicę do MP2 a do niej idealnie wchodzi jeden magazynek od AK74. Do tego bardzo pojemny chlebak jako torba zrzutowa i na inne duperele. W planach dalsza rozbudowa oporządzenia. Z zakupów jestem na razie bardzo zadowolony a mój portfel zbytnio nie ucierpiał. Teraz czas przetestować w boju:)

Posted

Nie szczędź sobie testowania okularów. Wal w nie z przyłożenia i jak masz szansę, to daj komuś z najmocniejsza repliką sieknąć w nie z bliska. Ostatnio nowy na niedzielnej strzelance miał ESSy kupione z tej stronki i z 500FPS dostały z bliska i szybka poszła, zdziwienie na twarzach zgromadzonych wielkie.

Posted

Do tego bardzo pojemny chlebak jako torba zrzutowa

Torbę zrzutową i tak warto docelowo dokupić, bo widziałem już, jak ludzie gubili magi z takiego systemu ; chyba, że będziesz nosił zamknięty, ale wtedy to nie będzie torba zrzutowa już.

Posted

Torbę zrzutową i tak warto docelowo dokupić, bo widziałem już, jak ludzie gubili magi z takiego systemu ; chyba, że będziesz nosił zamknięty, ale wtedy to nie będzie torba zrzutowa już.

Używam chlebaka BW jako zrzutówki. Jest zamknięty, ale że zapinany jest na klamry fastex to z boku jest otwór pomiędzy klapą, a "korpusem" (ciężko mi dobrać odpowiednie słowa). Czasem jest mały problem z wepchnięciem przez ten otwór maga, ale nic nie wypada. To nie jest system idealny i zrzutówka z pewnością lepiej się sprawdzi.

Ps. teraz nie mam czasu szukać, ale gdzieś w dziale dotyczącym BW był patent modyfikujący ich chlebak na cargo z ułatwionym dostępem.