Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć

Próbował ktoś z Was zamontować w wałku "standardowy" GB v3? Trochę martwi mnie stockowa głowica cylindra :icon_razz2:

Niepotrzebnie Cię to martwi, mam 3 wałki w okolicy, każdy pod 500 fps poskładałem i ponad 2 lata śmigają głowice cylindra całe. Od biedy da się z agm czy kartowskiego v7 głowicę wpasować.

• 3 weeks later...
  • Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted (edited)

@mikadorus można jakieś foty już przerobionej głowicy? I czy są jakieś głowice bore-up w tym standardzie bo planuje wałka ciężkimi kulkami karmić i dodatkowe powietrze się przyda.

P.S. w listopadzie będę zamawiał magazynki także kto chce się podpiąć do zamówienia to niech tutaj pisze lub od razu na pw.

Edited by rodzynson
Posted (edited)

Nie rozumiem, po co bore-up. Przy 550fps lufie 43cm mam krojony cylinder typ 1. Na większym cylindrze był większy rozrzut. By nie było: strzelam z 0,43g - 0,45g....

Kupisz głowicę v7, wyciągniesz starą to będziesz wiedział ile spiłować.

Teraz planuję jeszcze r-hopa, bo podejrzewam, że można by jeszcze lekko mocniej podkręcić kulki.

Edited by mikadorus
Posted

Mi się wydaje że chyba nie będzie pasowała w zaznaczonych miejscach, bez szlifowania... ? Przymierzał ktoś wogóle już??

głowica cylindra z m14 cymy: 5,35mm przesunięcie, a 18,3mm długość, tak że masz swoją upragnioną głowice.

głowica cylindra z wałka: 5,50mm przesunięcie, a 17mm długość.

Ja już nie pamiętam czy szlifowalem przód. Na pewno prowadniczkę skracałem.

W Bydgoszczy są co najmniej 3 wałki z tymi głowicami v7 - ale bodajże od SHS'a. Z tego co wiem to jeden narzeka, że po wymianie stracił fpsy. Reszcie działa. Nie wiem też czy ten, co mu nie "banglało" nie ma stockowej komory i dyszy. Niemniej reszcie działa.

Swojego wałka nie będę rozbierał dla sprawdzenia czy szedł szlif :icon_mrgreen: .

• 2 months later...
Posted

I temat wspólnego zamówienia magów umarł w butach....

No niestety tak bywa. Mój wałek przeszedł w inne, dobre ręce. Kumpel w komplecie z repliką dostał 7 przerabianych midów, tak że magów raczej szukał nie będzie.

• 5 weeks later...
Posted (edited)

A ja napisze coś o Replice Val LCT wiekszego badziewia jak ta replika to nie spotkałem:

1. Beznadziejne rozwiązanie ulokowania baterii w Lufie z wystajacymi koncowkami nitów od szczerbinki które przy zamykaniu przecinaja kable. A można było to rozwiązać podobnie lub nawet identyczne jak w Vale Koera.

2. Brak magwela powoduje, że kulki po wyjściu z magazynka klinuja się miedzy komorą hop up i body.

3. Luneta PSO nie pasuje do montarzu bo dekiel zawadza o wierzyczkę z diodą.

Gdyby usunęli te trzy wady to replika byłaby super. a tak zdecydowanie wolę Koera chociaz jest z ZNAL-u

Edited by szakal 40
Posted

A ja napisze coś o Replice Val LCT wiekszego badziewia jak ta replika to nie spotkałem:

1. Beznadziejne rozwiązanie ulokowania baterii w Lufie z wystajacymi koncowkami nitów od szczerbinki które przy zamykaniu przecinaja kable. A można było to rozwiązać podobnie lub nawet identyczne jak w Vale Koera.

2. Brak magwela powoduje, że kulki po wyjściu z magazynka klinuja się miedzy komorą hop up i body.

3. Luneta PSO nie pasuje do montarzu bo dekiel zawadza o wierzyczkę z diodą.

Gdyby usunęli te trzy wady to replika byłaby super. a tak zdecydowanie wolę Koera chociaz jest z ZNAL-u

Chyba kolega pomylił tematy...

Posted

Pomylił, nie pomylił. W sumie opisał znane już od ponad 2 lat bóle repliki LCT, która to ma grono wyznawców ( nie wielbicieli, wyznawców właśnie), krytykujących ostro tzw. "biedawałki", czyli KOERa i FC. Że FC nie trzyma wymiarów, że nie te kolory, nie te materiały. LCT tez wymiarów nie trzyma - pokrywa jest za wysoka i lunety z ostrego nie pasują, skucha.

Na każdej imprezie gdzie turlałem się z wałkiem FC (podciągniętym pod 500fps z pieruńskim rofem i oryginalnym POSPem na pokładzie, a na MA z klanowymi pomponami), udowadniałem dumnym posiadaczom LCT, że ich klamki tylko wyglądają, a technicznie to można je sobie wsadzić. Pamiętam szczególnie zagorzałego wyznawce LCT z dolnośląskiego, skrzywionego na punkcie koszerności, który udowadniał, że lunety PSO i POSP pasują na wałka LCT, tyle tylko że brzeszczotem upieprzył cały słupek podświetlania. No faktycznie, koszerne to było fest...

Tak że chopy, wałki i wionoriezy FC oraz Koer nie są idealne, ale są tanie i można niedużym nakładem środków zrobić z tego bardzo wygodną i mocną klamkę, wyróżniającą się na tle emek i kałaszy. Jeszcze jakby midy można było u nas kupić normalnie, to by był cud, miód i orzeszki.

Posted

Gloomer, doskonale wiesz że te 2 problemy udało się dawno rozwiązać. Pierwsze rozwiązanie to front od Barta - z tego co wiem, to siedzi teraz na frontami, które mają pasować bez przeróbek. Drugie rozwiązanie to midy z mp5 w skorupie z hicapa wałkowego.

jest jeszcze 3 ból repliki - wyrabiający się "bączek" selektora, ale to też rozwiązane jest - patrz stronę wcześniej, hasło: klucz do szafy :D

• 2 months later...
Posted

Na pewno trzydzielna 1200mah 25/50c od Turnigy, taka jak pod tym linkiem - http://allegro.pl/lipo-turnigy-25-50c-1200mah-11-1v-3-dzielna-i7156051138.html

Używałem takiej w moim wałku, a potem w wałku kolegi jak przełożyłem kable do tyłu do ładownicy na kolbie.

W teorii do tłumika mogłoby wejść 1400mah albo i być może 2000mah od tego producenta z tej serii (wymiary mierzone na podstawie opisów w internecie) ale nie miałem tych baterii plus ułożenie okablowania już przy 1200mah wraz z mosfetem to porażka.

• 9 months later...