Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Problem polega na tym ze rozebrałem glocka powycierałem brudy itp i nasmarowałem lecz po złożeniu i przeładowaniu kurek spada razem z zamkiem zamiast pozostać napięty nie wiem czym to może być spowodowane ponieważ rozkładając replikę wyjąłem lufę i cylinder a kurka nawet nie ruszałem lecz tylko go psikłem silikonem w sprayu

Jest to Glock 17 WE

proszę o pomoc

Posted

jak się zepsuło to nie ale jak nie działał juz to wyjąłem tylko ale nic nie rozkładałem i nic nie wypadło

wyjecie wyglądało tak ze wybilem pin i odkręciłem śrubkę wysunalem ale sie nie znam i wsadzilem spowrotem i nic nie wypadlo a tak jak nie dzialalo tak i nie dziala

Posted (edited)

Miałem tak w Glocku army, był zjechany zaczep/kurek i przy byle puknięciu spadał. Więc albo masz za dużo smaru, albo coś do wymiany :icon_razz: Wskazówkę do rozbierania dostałeś - wyskoczyć może tylko sprężynka G26-48, nic więcej.

Jak już wyciągniesz zespół kurka, to przy jego rozkładaniu uważaj na tą G26-54, zdejmij ją najpierw ze zbijaka.

Edited by -Otto-
Posted

ale jakos róznie z tym bywa czasami jest napiety jak powoli odciagne a czasami tak samo spada jak pisalem

a taki zaczep da rade dokupic gdzies? jesli tak prosze o rade bo jestesm zielony w tym temacie :)

tak jak napisales ze bylo u ciebie zdjalem zamek i napinam kurek lecz jak pukne w niego to odrazu zwalnia

Posted

Guarder i AIP (nie wiem jeszcze czy KM HEAD i Guns Modify nie produkowały oprócz kurków także zaczepów) produkują stalowe części do systemu Marui, ale czy do WE podejdą, to nie wiem. Najpierw wyczyść :P

Posted (edited)

W razie W pozostaje 8mm łożysko kurkowe ale ja myślę, że to kwestia rozebrania i wyczyszczenia ze smaru.

Edit: Smar sulikonowy usuniesz ciepłą wodą + płynem do naczyń.

Edited by rumak
Posted (edited)

Ano musisz.

I na przyszłość - nie psikaj tym badziewiem, klamki się nie zalewa smarami.

EDIT: Rumak, co niby da Ci większe łożysko (8mm? 8mm to ja miałem w stocku w marujcu, teraz mam 9), jeżeli masz starty sear/kurek? Tu nie jest problem z tym że zamek siedzi za wysoko.

Edited by -Otto-
Posted
tak jak napisales ze bylo u ciebie zdjalem zamek i napinam kurek lecz jak pukne w niego to odrazu zwalnia

Gdyby to była kwestia za wysoko siedzącego zamka, to by kurek napięty palcem nie spadł od puknięcia, prawda?

Posted

wiec tak juz pomyłem i poskładałem lecz po rozebraniu wyglądało ze zaczep jest ok ale zaczep ten co jest na kurku jak by starty ale po złożeniu nabilem gazem i po zrzuceniu zamka walnął seria lecz potem już strzela ok wiec może to chwilowa naprawa bo zaczep łapie

i jak narazie nawet na sucho jak przeladuje i dam suchy strzał kurek działa :)

dzieki za pomoc :)