Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jako ze pracuje przy frezarkach i tokarkach pomyslalem ze moge sobie porobic wlasne atrapy pociskow o roznym kalibru.

Narazie udalo mi sie znalezc jeden szkic ktory przenioslem na program i efekt mojej pracy jest zadowalajacy :

1656420_10201433051724984_1757829203_n.jpg

1902836_10201433051924989_1395544452_n.jpg

Kaliber blizej nie okreslony mozna powiedziec :D

Szukam szkicow, planow amunicji

.45 9mm

12,7 mm

5.56 mm

Jakby ktos byl w posiadaniu takich pociskow badz znalazl jakies rysunki z wymiarami bylbym bardzo wdzieczny.

Aby zrobic pocisk potrzebuje

dlugosc pocisku,luski

srednice pocisku,luski

No i zaokraglenia (katy) abym mogl zrobic to zeby wygladalo podobnie jak oryginal :)

Posted

Wyszlo by drogo jakbym sam pokrywal koszty materialu :)

Ale material mam dostepny za darmo.

Mam w planach zrobic z aluminium pocisk, przewiercic pocisk, wygrawerowac np pseudonim albo imie i nazwisko i zalozyc lancuszek :)

Taka lepsza wersja niesmiertelnika :D

Co do robienia to mieszkam za granica i chetnie bym zrobil dla ciebie luski ale nie mam jak.

Obecnie mam "zamowienie" na 15 szt lusek ktore kolega bedzie uzywal do swojego m4 z systemem "shell eject" :D 10zl od sztuki mi zaplaci wiec dobry zarobek moze z tego byc :)

Posted

Gdybyś podjął się wykucia kilku łusek kalibru >20mm i większych, głowic od RPG czy atrap IED, to by było coś. Na atrapy amunicji do kalibru 14,5mm się nie porywaj, bo zadekowanej jest pełno w sieci.

Posted

Szukam szkicow, planow amunicji

.45 9mm

12,7 mm

5.56 mm

Jakby ktos byl w posiadaniu takich pociskow badz znalazl jakies rysunki z wymiarami bylbym bardzo wdzieczny.

Aby zrobic pocisk potrzebuje

dlugosc pocisku,luski

srednice pocisku,luski

No i zaokraglenia (katy) abym mogl zrobic to zeby wygladalo podobnie jak oryginal :icon_smile:

Namiary na 5,56 ( czas szukania ) 10 sek. http://www.6mmbr.com/223Rem.html

Posted

Mam w planach zabrac sie za zrobienie 2-3 granatow zeby zawiesic na kamizelce. Wydawac po 50zl za sztuke to troche za duzo wiec wole pokombinowac sam i zrobic cos ala: 359279d1339631583t-pistols-rifles-machine-guns-crew-served-weapons-partitioned-poland-polish-2nd-republic-granat-zaczepny-wz.23-drawing-2.jpg

Posted

koszt materiałów i Twojej robocizny nie będzie większy niż te 50zł jeżeli chodzi o granat?

Ja przymierzam się do kupna pocisku z rosomaka - jest na allegro (45zł) i wygląda prze...:)