Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Na pewno nie tylko mi przyda się ten temat, bo niedługo przewiduję wysyp takich tematów innych użytkowników forum.;)

Jak w temacie ;) Poszukuję butów na lato, typowo na lato, czyli temperatury 20 - 35 stopni Celsjusza.

Co musi być wzięte pod uwagę?

- zastosowanie 70% miasto - użytek codzienny, 20% góry, 10% airsoft

- muszą być przewiewne, nie grzać stopy

- niski profil

- rozmiar wkładki 30,5cm (47EU, 12UK)

- nie muszą być taktyczne

- cena do 450zł wraz z przesyłką

Buty muszą być do kupienia w Polsce.

Osobiście poszukałem też trochę samemu i myślę nad tym:

http://www.bates.pl/buty-damskie/kolekcja-meska/03360-c3-buty-wojskowe-bates.html - ja wiem, ze to półroczny Bates, ale ten model został mi polecony przez obsługę jednego ze sklepów,

Ten za to, został wybrany w tym sklepie:

http://www.termoaktywne.net.pl/product-pol-14023-XA-Pro-3D-Ultra-2-SALOMON.html

A Wy coś ciekawego polecicie?

Planuję zakupić buty w okolicach kwietnia.

Posted

Dla kobiety do jakich zastosowań? Jeżeli w teren to moja żona używa Gromów od Protektora (zresztą za moją namową) i jest zadowolona. Zaletą z kobiecego punktu widzenia jest dostępność małych rozmiarów - od 36.

Posted

Skoro na miasto to nie preferowałbym taktycznych, przejdź się do sklepu i wybierz jakieś wygodne obuwie, które będzie dobrze dopasowane do Twojej stopy. W tej cenie na pewno dostaniesz buty w z dobrej firmy takiej jak: Merrell, Asolo, Salomon (akurat tutaj uważam, że są lekko przereklamowane), Zamberlan itd.

Pamiętaj, że musisz mieć 0,5-1cm luzu, inaczej przy schodzeniu z gór będą mega niewygodne.

• 2 weeks later...
Posted

Ja sie podepne pod temat.

Co z butów taktycznych kupić na lato.

Aktualnie mam desanty, ale w tym to się noga ugotuje.

Czy modele butów w kolorze piaskowym oferują większą przewiewność, bo jeżeli tak to szukałbym czegoś z "pustynnych modeli".

• 2 weeks later...
Posted

Skoro na miasto to nie preferowałbym taktycznych, przejdź się do sklepu i wybierz jakieś wygodne obuwie, które będzie dobrze dopasowane do Twojej stopy. W tej cenie na pewno dostaniesz buty w z dobrej firmy takiej jak: Merrell, Asolo, Salomon (akurat tutaj uważam, że są lekko przereklamowane), Zamberlan itd.

Pamiętaj, że musisz mieć 0,5-1cm luzu, inaczej przy schodzeniu z gór będą mega niewygodne.

Ostatnimi dniami naczytałem się sporo o obuwiu Merrela. Podobno to takie trekingowe Batesy - 6 miesięcy użytkowania i do śmieci...

Posted

Belleville 550 - mają wywietrzniki, bardzo wygodne, jeśli zależy Ci na wyglądzie to stwierdzam, że wyglądają. Jeśli zależy Ci na tym by noga w nich wyglądała na "szczuplejszą" - tak, wygląda. Przemakać nie przemokną jeśli nie wejdziesz w nich do strumyka. Chodziłem w nich w zimę, chodziłem po polach w deszczowe dni jak i po nich - nic. Całoroczne. Koszty tylko mogą być dla Ciebie szokujące, ale to i tak lepiej niż np. Belleville 500 :D

Posted

Mam merell ventilator chameleon gtx( fota poniżej).

Przełaziłem w nich cały rok łącznie z zimą 2012-2013. Jedyne co się rozsypało to sznurówki. Teraz łażę w nich tylko w lato bo dorobiłem się butów zimowych :F

Najpierw trzeba pójść do merrella bo mają nietypową rozmiarówkę.

Podeszwa jest dość sztywna i wytrzymała jak w przypadku większości podeszw vibram.

1000w.jpg

Posted

Hmmm... no to mam sprzeczne informacje ;)

W mnóstwie tematów jakie przeczytałem, pisali, by na lato nie brać z Gore Texem, właśnie z powodu tego, że but aż tak dobrze nie oddycha, przez membranę. To już nie wiem ;)

Posted

Nie czytaj opinii o butach w technologii goretex tylko o konkretnym modelu.

Ja piszę konkretnie o Merrell Chameleon 3 ventilator gtx które nosiłem do na codzień jak i do asg.

but jest gtx ale ma wstawki wentylując. Jest też poniżej kostki, czyli nie grzeje tak bardzo.

Odsyłam do gogla w poszukaniu recenzji lub testów tego buta.

Posted

Wg tego co widzialem to mają lekko zaniżoną rozmiarówkę

W adidasie biorę ok 44 a w merrellu mam 45.

Najlepiej pójść do sklepu i przymierzyć. Plusem merrella jest to że dorwiesz to i w lepszym sportowym i w masówce typu intersport.

• 2 weeks later...