Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej, mam małe pytanie, a właściwie to potrzebuję waszej opinii/może doświadczenia.

Pod wpływem nieznanych mi czynników przyrody, w nosku od ESS ICE-ów odkleiła mi się guma od plastiku.

To se przyklej... Wiem. Pytanie jest takie, czy komuś stało się już takie coś i jakiego kleju użyliście.

Właściwie to właśnie jest pytanie, jakiego kleju użyć?

Próbowałem POXIPOLu dwuskładnikowego, potrzymał dzień a potem puścił, nie trzymał tej gumy z której jest ten nosek.

Przed cyjanoakrylami trochę się waham, bo nie chcę żeby guma stwardniała.

Jakieś doświadczenia? Sugestie?

Czym skleić tą gumę i plastik żeby trzymało się dobrze również biorąc pod uwagę czynnik pocenia się i ciepła twarzy?

Posted

Mi nie zjadło. Jak wyschnie to nie będzie działać drażniąco. Zresztą butapren a przynajmniej ten który mam ma konsystencję gumy więc napaćkać go do gumy potem gumę do noska zostawić na noc ściśnięte a gdy wyschnie odciąć nożem do tapet ten klej który wyciekł.

Nosek klej ściągnięty z okularów.

Cyjanoakryl średnio działa przetestowałem, wytrzymalszy jest butapren.

Posted

Podepnę się pod temat - mój problem również dotyczy noska, a właściwie mojego własnego nosa :icon_razz2: Konkretnie chodzi o to, że mam dość szeroką nasadę nosa i jeśli ess-y ze standardowym noskiem pasowały na styk, to w przypadku zamontowania wkładki do szkieł korekcyjnych Vice RX okulary mam na czubku nosa... Wkładka ma dużo szerszą część z twardego plastiku niż zwykły nosek, przez co nie wchodzi mi na nasadę nosa (jest za wąska - zamiast się rozszerzać w stronę twarzy ma cały czas tą samą szerokość "otworu na nos")

Czy ktoś próbował już jakoś kształtować/formować ten plastik? na gorąco? Szlifować? Bo muszę to jakoś dopasować do mojej facjaty :icon_confused: