Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam ;) mam zamiar w moim cm031 wymienić chwyt przedni na orisowany.I tu mam takie pytanie czy ten chwyt będzie pasował do mojej cymy? http://www.taiwangun.com/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j Zamieszczę zdjęcie. Aha i czy mógłby mi ktos poradzić jak zdjąć ten chwyt przedni cały? bo zdjąłem tylko osłonkę rury gazowej ( tę górną część ) a dalej nie moge sobie poradzić a nie moge znaleźć żadnego filmiku z tym. Za pomoc z góry dzięki ;d

pol_pl_Chwyt-przedni-RIS-do-replik-typu-AK-czarny-1152202010_3.jpg

Posted

Żeby zdjąć dolne łoże przy osadzie łoża(metalowy element przy łożu od strony wylotu lufy) masz taki "dynks" po lewej stronie. Musisz do odgiąć do oporu w drugą stronę(przyda się jakiś śrubokręt żeby podważyć). Wtedy możesz odsunąć całość i wyjąć łoże. Bardzo prawdopodobnym jest że żeby zamontować te RISy będziesz musiał wyciąć miejsce na ucho od zawieszenia.Pozdrawiam.

Posted

Akurat to łoże nie podejdzie, to jest do replik w systemie VFC, Ty potrzebujesz risów z mocowaniem w systemie TM. Różnią się elementem, który wchodzi w body, poza tym są identyczne.

Posted

Akurat to łoże nie podejdzie, to jest do replik w systemie VFC, Ty potrzebujesz risów z mocowaniem w systemie TM. Różnią się elementem, który wchodzi w body, poza tym są identyczne.

100% racji. Przewaliło mi się tak wiele oszynowanych chwytów w standardzie TM, że nawet nie patrzyłem na mocowanie.

Czujny Dread :)

• 2 weeks later...