Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wybieram się na wycieczkę do USA i przy okazji tego, że zaczynam przygodę z ASG i muszę nabyć wszystko, pomyślałem że coś pewnie warto kupić w Stanach, mundur, wyposażenie? You name it. Ktoś ma wyobrażenie co będzie tańsze/lepsze niż kupione w PL?

Posted

W stanach na pewno warto kupić broń, celownik, kamizelki taktyczne - wychodzi taniej. Odradzam kupować rękawiczki, pasy taktyczne, maski i inne tego typu pierdoły - w Polsce są tańsze.

Jeżeli chodzi o najlepszy sklep w USA zerknij do sklepu AirsoftGI - moim zdaniem najlepszy.

Posted (edited)

Dzięki. Co do umundurowania, myślałem że dostanę tanie używki z surplusa. Orientujesz się jakie mogą być problemy z przewiezieniem repliki w bagażu?

Edited by KonradMK
Posted

Oryginały akcesoriów Magpula np. http://www.amazon.com/gp/product/B00817B2JW/ref=s9_simh_gw_p200_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=141TRH4FTCSDHRR9WX3R&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1688200422&pf_rd_i=507846

powinieneś dostać taniej niż Magpul PTS u nas.

co do transportu to po chwili z google znalazłem to http://www.tsa.gov/traveler-information/prohibited-items#6

ale radzę doczytać jak to wygląda w poszczególnych krajach przez które będziesz leciał.

Posted (edited)

OK, wygląda na to, że z repliką nie będzie problemów, dla pewności rozłożę i dołączę definicję z opisem, żeby jakiś idiota z TSA w panice nie zrobił awantury. Z dodatkami może być problem: "(b) Riflescopes manufactured to military specifications, and specifically designed or modified components therefor; firearm silencers and suppressors, including flash suppressors." wg listy ITAR są to elementy broni palnej, więc podlegają innym regulacjom. Dopytam na lotnisku jak będę ładował w LA. Generalnie może być zabawnie jak TSA otworzy walizkę a tam replika, sprzęt i szpej z mundurem. Pomyślą, że najemnik :D

Lecę przez Londyn ale nie będę odbierał bagażu przy transferze wiec teoretycznie Angole poza przerzuceniem walizek nie powinni sie czepiać. Kolejny cyrk moze być w PL, już raz mi prześwietlili bagaż, w którym były tylko ciuchy, z repliką pewnie byłby mały kocioł.

Edited by KonradMK
Posted (edited)

Jak się da, to przywieź mi zieloną kartę.

Ale serio, zerknij na customowe części do pistoletów/karabinów. Dużo pojedynczych przedmiotów jak zwalniacze zamka/celowniki/okładziny drewniane, fronty risowe itp. itd. są nie do uświadczenia w Polsce, a w tych wszystkich AirsoftGI i Evike'ach to aż półki się uginają od nich :icon_biggrin:

Edited by Mixon
  • 2 months later...
Posted

Aktualizacja:

Przywiozłem w bagażu emkę, więc się da. Teraz kombinuję z lunetą. Ktoś się orientuje, czy chińska kopia za 70 dolców może lecieć czy panowie z TSA mogą powołać się na ITAR?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...