Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jestem poczatkującym maniakiem ASG i chciałbym na dobry początek kupić sobie replikę pistoletu.

Jeśli pozwolicie zadam kilka pytań:

1.Jaka replikę wybrać? (Gazowa sprężynowa czy może elektryczna? Czym one się różnią?, która jet najleprza)

2.Jeżeli polecicie mi już jakąś replikę to to poprosił bym o dokładną instrukcję jakie ''naboje'' pod tą replikę kupować i (jeżeli będzie to replika gazowa) jaki gaz kupować :)

3.Zakupy planuję robić tylko w sklepie >> gunfire.pl <<

Narazie tyle :) Z góry dziękuję za odp. Pózniejsze pytania bedę zadawał w tym temacie jbc. :)

Pozdrawiam ! :)

Posted (edited)

Pomysł na rozpoczęcie przygody z ASG od repliki pistoletu jest nie najlepszy, to nie będzie "dobry początek". Pistolet to replika zapasowa, boczna, niewiele nim zdziałasz na "polu walki" chyba, że zamierzasz uczestniczyć wyłącznie w imprezach CQB.

Napisz jakim budżetem dysponujesz (na samą replikę) to wówczas będziemy mogli Ci pomóc.

Ps

Pamiętaj, że musisz kupić okulary ochronne i kulki.

Edited by Powała
Posted (edited)

ale ja narazie nie chcę jezdzić na żadne ''bitwy'' chcę tylko zaznajomić się z repliką :icon_smile: Pobawić się nią trochę jeśli można tak to ująć oswoić się z tym :icon_smile: ok.1250zł na początkowy sprzęt to mój budżet. :icon_smile:

Edited by Replikant121
Posted

No to masz budżet bardzo przyzwoity, na prawdę szkoda wyrzucać pieniądze bez sensu. Warto kupić przyzwoitą replikę, która da Ci satysfakcję i zachęci do zabawy w ASG a nie odstręczy.

Posted

On o niebie, Ty o chlebie...

Replikant, za 1250zł spokojnie kupisz wszystko co Ci potrzebne i to DOBREJ jakości. Jeśli chcesz więc pistolet a podany budżet ma wystarczyć i na pistolet i na mundur, okularki itp to i tak wystarczy, jesli to kasa na sam pistolet tzn replikę to jeszcze zostanie na jakiś sensowny tunning lub zapasowe magazynki.

Wejdź w dział o gazówkach i poszukaj co ludzie polecają. zazwyczaj, przy takim budżecie, wybór jest oczywisty i jest to Marui bo najlepsze.

Oczywiście, nie kupisz porządnego sprzętu w sklepie raczej ze sprzętem z dolnej półki, musisz szukać po innych sklepach.

Posted

^ Na start gaziak? Coś czuję, że bez konserwacji i znajomości mechanizmów replika pójdzie na gwarancje dosyć szybko.

Co jest dobrego w pistolecie? Jak już musisz to kup glocka z konwersją.

Przy 1250zł na starcie utopić pieniądze w pistolecie to czysty debilizm.

Za tyle można się ubrać w multicam z kamizelką ładownicami i jeszcze kupić jakąś specne.

Posted

łaaaał, w multicam. łaaaał, m4. a to, że gość może chce klamkę, bo nie chce być taki jak 95% środowiska (multicam + m4), to już inna sprawa.

Jeżeli chcesz klamę, to za taką kasę dostaniesz każdą replikę Marui w konwersji Guardera, i będziesz mega zadowolony.

Posted

Ferekande, najpierw pomyśl, później napisz sobie na brudno, przeczytaj i wyrzuć... :icon_confused:

Lesiu, nie zgodzę się z Tobą, pistolet nawet najlepszy nie da takiego efektu jak dobra replika długiej broni...

Zgadzam się, że niekoniecznie "multicam" albo "marpat" i M4.

Posted

Ale on CHCE pistolet człowieku. PISTOLET. Klamkę. Krótką replikę. Nie długą. Elektryk, nawet najlepszy, nie da takiego efektu jak B-52. To niech sobie kupi B-52? Czy Ty w ogóle czytasz na jakie posty odpisujesz, czy wszędzie polecasz do znudzenia to samo, bez względu na to czy ktoś pyta o pistolet, snajperkę, mundur w DPMie czy buty Belleville? Wszędzie tylko "kup najlepiej mp5", "kup G36", "kup fleka" i "kup Haixy z demobilu"... Kij, że nikt o nie nie pyta.

Posted

pistolet nawet najlepszy nie da takiego efektu jak dobra replika długiej broni...

Ale o jakim efekcie mówimy? Bo dla mnie nawet najlepszy elektryk wydaje odgłos pierdzenia surykatki przy strzelaniu, a klamka, nawet najgorsza, daje o wiele większy fun z użytkowania.

Posted

Prawda jest taka, że do strzelania tarczowego (pobawienia się, oswojenia) pistolet ASG będzie gorszy od wiatrówki, a do strzelania na strzelankach pistolet będzie gorszy od repliki broni długiej i prędzej obrzydzi airsoft niż w niego wkręci.

Posted (edited)

Ferekande odważna jesteś, świeża na forum a krytykujesz gościa który na tym forum jest 7 lat :icon_biggrin: on chciał wytłumaczyć że bardziej skuteczny w lesie będzie z dłuższą repliką np. m4 i ja też uważam że za tą kasę bardziej opłaci się kupić długą replikę niż pistolet chyba że rozgrywki CQB

"Ale on CHCE pistolet człowieku"

a ile jest ludzi którzy CHCĄ "snajperkę" a potem sprzedają za bezcen może lepiej zapoznać zielonego z innymi może lepszymi opcjami.

Jeśli chodzi o pistolety to może mp5 lub podobne by cie interesowały, czy tylko klamki?

Edited by szymek908d
Posted
Ferekande odważna jesteś, świeża na forum a krytykujesz gościa który na tym forum jest 7 lat :icon_biggrin:

Wziąłeś pod uwagę, że to może być facet, który ma już od dawna do czynienia z ASG? :D

Posted

OFF nie, może tak mój błąd, stwierdziłem po zdjęciu że to kobieta i po dacie dołączenia że jest świeża wybaczcie cofam, ale nie zmienia to faktu że Powała też ma trochę racji.

Wracając do tematu to w gazówkach dużym plusem (dla niektórych minusem) jest to że po strzelaniu trzeba go czyścic i konserwować jak broń ostrą, zaletą gazówek też jest dźwięk i lekki odrzut a do wad należy zapewne to że w zimie nie postrzelasz i magazynki są drogie jeśli chcesz mieć realistyczną replikę to bierz gazówkę jeśli chcesz być skuteczniejszy weź replikę karabinu.

Posted (edited)

Wziąłeś pod uwagę, że to może być facet

Off, Ferekande w profilu ma ustawione, że jest kobietą i w kilku postach używała żeńskich końcówek w czasownikach.

a ile jest ludzi którzy CHCĄ "snajperkę" a potem sprzedają za bezcen może lepiej zapoznać zielonego z innymi może lepszymi opcjami.

Dokładnie - jeśli Replikant121 mimo udzielonych mu porad nt. wyższości replik broni długiej nad pistoletami nadal będzie chciał pistolet to na pewno nas o tym poinformuje. Wtedy doradzi mu się jakąś klamkę (co zresztą już zrobiono - przynajmniej dwukrotnie polecono klamki TM).

Edited by MarekMac
Posted
Off, Ferekande w profilu ma ustawione, że jest kobietą i w kilku postach używała już żeńskich końcówek w czasownikach.

Popatrz na dopisek pod moim nickiem (możesz też przyjąć, że wróżę z fusów) :icon_wink:

Choć ma długie włosy to nie kobieta, to nie mężczyzna, to gender :hahaha: Panowie darujmy sobie już offtop na tematy damsko-męskie. Buniek92