Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A to nie jest tak że ten plaster działa dopiero przy kontakcie z ciałem? Jeżeli już to mogę polecić heatpacki terrarystyczne. Działają 48H grzeją BDB. włożyć taki do kolby i do tego batkę i problem z głowy.

Posted (edited)

No ja nie wiem czy te działające batki na mrozie, to faktycznie efekt tych plastrów... Ale jak się wczytać w ulotkę: " W naturalny sposób pomaga rozluźnić mięśnie do głębokości 4 cm. Plaster wystarczy przykleić na suchą skórę w bolącym miejscu. Działa przez 8 godzin." - to może, może ;-)

Edited by JarekPN
Posted

Lipo w przeciwieństwie do prymitywnych nimhów nie ma problemów na mrozie. To jedna z najczęściej wymienianych zalet litowców.

Potwierdzam - prędzej na mrozie padłem ja niż lipol.

Dzięki. Co prawda wiedziałem o dobrym działaniu lipo na mrozie, ale wolałem zapytać.

A Oscillococcinum leczy przeziębienie i grypę.

Tak samo jak i raka :D

Posted (edited)

Wiciok widzę, że nie masz zielonego pojęcia o składzie tych plastów i sposobie działania a pieprdzielisz farmazony... poczytaj z czego to jest i jak to działa . masz tu ;link z opisem i skład http://www.doz.pl/apteka/p60706-Apap_Thermal_plaster_rozgrzewajacy_1_szt ta mieszanka pod wpływem tlenu wytwarza ciepło. to jest to samo co ogrzewacze do rąk czy stóp turystyczne .

Edited by BBombello3
Posted

:hahaha:

Nie, żeby na podanej stronie nie było ani słowa o wytwarzaniu ciepła pod wpływem tlenu... Ale dla odmiany jest za to taka ciekawostka:

Plaster Apap Thermal po przyklejeniu na skórę rozgrzewa się stopniowo, by osiągnąć maksymalną temperaturę po 30 min.
Posted

Lipo w przeciwieństwie do prymitywnych nimhów nie ma problemów na mrozie. To jedna z najczęściej wymienianych zalet litowców.

Lipole maja problemy na mrozie. Wszystko zależy od pakietu wielkości C i pojemności, temperatury otoczenia tej odczuwalnej i co siedzi w replice.Sprawdzony ogrzewacz KLIK

Posted (edited)

Hindus własnie taki proszek z żelaza i innego badziewia jest w tych plastrach apapu.

A Ty wiciok naprawdę się nie ośmieszaj :icon_razz: Ja wiem, że ADMIN to musi mieć zawsze rację, wszystko wie wszystko widział ale serio jak nie miałeś w łapkach nie dociekałeś na jakiej zasadzie działa itp. to wybacz ale się nie odzywaj i nie pieprz chłopakom farmazonów bo oni myślą, że skoro admin to ma rację ...

A tu masz definicję :

Jednorazowe ogrzewacze żelazowe

Wykonane są jako porowate torebki, zwierające rozdrobnione żelazo z celulozą (nośnik) i wodę (katalizator). Jako katalizatory używane są także węgiel aktywny i sól kuchenna. Wermikulit jest stosowany jako substancja uwalniająca wodę w trakcie reakcji. Aktywują się po kontakcie z powietrzem, dlatego są przechowywane w szczelnych foliowych workach. Są stosowane również jako sprzęt medyczny. Działają do 12 godzin. Ciekawostką jest, że bywają stosowane do ogrzewania wody w camelbakach.

To ustrojstwo siedzi w plastrach rozgrzewających .

Edited by BBombello3
Posted

O przepraszam, zwracam honor - w końcu się doszukałem, że w tym konkretnym przypadku to jest naklejana szaszetka, a nie stricte plaster - któreż to plastry działają na zupełnie innej zasadzie i ciepła jako takiego nie wytwarzają, a cały czas byłem przkonany, że o nie właśnie wam chodzi.

Posted

A ja od siebie polecę żelowe ogrzewacze do rąk/dłoni (hand warmers) - w moim przypadku firmy Karrimor. Dają sporo ciepła (podobno 55-60 st. C) i co najważniejsze są wielorazowego użytku. Znacząco przedłużają żywotność NiMh-ów na mrozie, a na respie można ogrzać sobie nimi ręce. ;)

Ale i tak najlepszym wyjściem jest zaopatrzenie się w LiPo, bo NiMH z doczepionym ogrzewaczem i tak padnie szybciej niż LiPo o tej samej pojemności bez ogrzewacza.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, testowałem ostanio rzeczone plastry rozgrzewające apapu na mrozie około -12 C bateria solidnie owinięta plastrem wlozona w kolbe... efekt, po jakichś 15 minutach bateria niestety padła :((( podejrzewam ze plaster nadaje sie do mrozow do okolo -5 C na wieksze niema innego lekarstwa niz Li-po