casineb Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Witam, Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem repliki, w której w dość denerwujący sposób jest luźny chwyt pistoletowy. Jako że jestem lajkonikiem, pozwolę dodać zdjęcia i poprosić o pomoc, czy widoczne pod spodem uchwytu imbusy i śruba coś w tym zaradzą. Imbusy już podkręcałem- zero efektu "śrubki" z informacji uzyskanej w sklepie mam nie ruszać- regulacja silnika. Panowie co robić jak żyć? Quote
szymx1 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Odkręcić te 2 śrubki, wyjąć silnik. W chywcie są jeszcze 2 śrubki je dokręcić i złożyć w odwrotnej kolejności. Quote
casineb Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Odkręcić te 2 śrubki, wyjąć silnik. W chywcie są jeszcze 2 śrubki je dokręcić i złożyć w odwrotnej kolejności. Hey, dzięki za szybką reakcję i chęc pomocy. Niestety potrzebowałbym więcej szczegółów. to moja pierwsza replika, nigdy nie rozbierałem jej a co gorsza nie wyjmowałem silnika. Odkręciłem delikatnie dwie śrubki mocujące silnik, niestety nie wyskoczył zbyt chętnie. Przyznam się szczerze, mam obawy przed mocowaniem się z silnikiem wśród tych kabelków i połączeń. Jest możliwość jakiejś nawigacji, albo podesłania więcej szczegółów? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote
szymx1 Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Zdejmujesz kable, łapiesz silnik kombinerkami i wyciągasz. Quote
Soul reaper Posted January 10, 2014 Report Posted January 10, 2014 Dużo więcej się nie da powiedzieć. Musisz odpiąć te kable (po prostu pociągając za końcówki do góry) a potem wyjąć silnik. Nic więcej go nie trzyma, pokombinuj. Jak wyjmiesz silnik to zobaczysz w środku dwie śruby, które trzymają chwyt pistoletowy. A i jak będziesz to później składał - to który przewód idzie do której blaszki na silniku jest ważne, więc zwróć na to uwagę przy odpinaniu przewodów (oznacz sobie to w jakiś sposób na silniku, o ile nie ma już oznaczenia pryz którejś z blaszek). Jak podłączysz odwrotnie to nic się nie stanie, tyle, że replika nie będzie strzelać (silnik będzie się kręcił w drugą stronę i zębatki zostaną zablokowane przez antireversal). Quote
casineb Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Szymx1, Soul reaper Bardzo Wam chłopaki dziękuje za pomoc :icon_razz2: Quote
Recommended Posts