Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,mam prosbe o porade.

Jakis czas temu zakupilem 2 magazynki mid-cap krótkie do M16

z G&P (z opisu wynikalo, ze pasuja takze do m15 i m4) - posiadam m15a4 spc z CA. Mam klopot z tymi mid-capami - gun nie bierze mi kulek - bierze najwyzej 2-3 pierwsze kulki po zalozeniu magazynka i pozniej nastepuja puste strzaly, a po wyjeciu magazynka z komory wysypuje sie kilka kulek. Tego problemu nie mam ze standardowymi hi-capami z CA. Mid-capy zakupilem dlatego, ze przy full-auto z hi-capow karabinek czasami strzelal na pusto, co podobno jest powszechna dolegliwoscia hi-capow. Mimo, ze raczej full-auto nie strzelam, to jednak sa sytuacje kiedy az sie prosi, zeby wygarnac serie - stad pomysl z tymi midami :-)

Pytanie brzmi - czy mozna dokonac jakichs czynnosci przy tych mid-capach, by problem zlikwidowac?

Pozdrawiam.

Posted
przy full-auto z hi-capow karabinek czasami strzelal na pusto, co podobno jest powszechna dolegliwoscia hi-capow

To się zdarza ale z małą częstotliwością (że jakaś jedna kulka na ileśtam nie poleci).

Posted

Jest jeszcze jedna przewaga mid-capa nad hi-capem: czolganie sie z bronia uzbrojona w hi-cap zostawia bruzde w ziemi, jak pod siew buraka cukrowego :-) (juz nie mowiac o snajpieniu). A co do suchych strzalow na full-auto - wszystko chyba zalezy od szybkostrzelnosci :-) (akumulatorek mam 12v 2400 mA)

Posted
Ja juz pisalem o tych midcapach kiedys. Te magazynki to porazka. Mialem rotacyjnie 3 i zaden mi prawidlowo nie podawal kulek...

A grzebales moze w srodku? Moze jest tam cos do poprawienia :-)

Jutro rozkrece to badziewie na drobne kawalki...

Posted
Ja juz pisalem o tych midcapach kiedys. Te magazynki to porazka. Mialem rotacyjnie 3 i zaden mi prawidlowo nie podawal kulek...

A grzebales moze w srodku? Moze jest tam cos do poprawienia :-)

Jutro rozkrece to badziewie na drobne kawalki...

Nie, wyszedlem z zalozenia ze nie powinno sie poprawiac fabrycznie nowych produktow ;) tylko nalezy ukarac producenta hehe i je oddalem. Wymienilem na lowy TM. Anyway zycze powodzenia w walce z nimi :)

Posted

Nic specjalnego...tak jak w lowcapie...z tym że "wydrążenie" na kulki (rurka) jest bardziej pozawijane, no i przede wszystkim jest innych "gabarytów sprężynka (o kwadratowym a nie owalnym przekroju).

+ z tego co pamiętam...przy ujściu w kierunku komory HU owe "wydrążenie" jest szersze

Posted

Rozkręcenie midcapów jest banalnie proste (pewnie przewidzilei od razu ż e będa się zacinac, he), wystarczu odkręcić imbus na spodzie i jedną śrubę po wyjęciu tego "wkładu" ze środka w którym jest sprężyna. Potem podnosi sie taka klapka (ma zawias) i można wyjąc sprężyne. U mnie pomogoło spsikanie sprężyny silikonem, nie mam problemów z podawaniem a mam trzy mid capy, więc chyba działa! Tylko jeden nie podaje ostatnich trzech kulek z magazynka, ale jest stary i zużyty więc to pewnie wina sprężyny. Mid capy nie są złe!

Posted
Jest jeszcze jedna przewaga mid-capa nad hi-capem: czolganie sie z bronia uzbrojona w hi-cap zostawia bruzde w ziemi, jak pod siew buraka cukrowego :-) (juz nie mowiac o snajpieniu).

Ośmielę się stwierdzić, że odpowiedni sposób czołgania (np. przez pełzanie :wink: ) uniemożliwia jakiekolwiek "rycie" w giwerą w ziemi, ani magazynkiem ani jakąkolwiek inną częścią broni 8) .

A wracając do tematu, to u nas w ekipie jest 15 midcapów z czego ja posiadam 6 szt. Zacięcia na początku były, średnio jedno na każdy magazynek, po przesmarowaniu i dotarciu wszystko zniknęło i magazynki działają normalnie :twisted: .

Posted
Ośmielę się stwierdzić, że odpowiedni sposób czołgania (np. przez pełzanie :wink: ) uniemożliwia jakiekolwiek "rycie" w giwerą w ziemi, ani magazynkiem ani jakąkolwiek inną częścią broni 8) .

A wracając do tematu, to u nas w ekipie jest 15 midcapów z czego ja posiadam 6 szt. Zacięcia na początku były, średnio jedno na każdy magazynek, po przesmarowaniu i dotarciu wszystko zniknęło i magazynki działają normalnie :twisted: .

Przeca zartowalem (troche...) z ta orka :-), bardziej mi chodzi o porecznosc snajpienia przy krotkich mid-capach.

A czy te mid-capy, o ktorych piszesz sa z G&P?