Kobers Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Witam mam pytanie o gogle balistyczne US Army ESS (tutaj link http://allegro.pl/go...3844326356.html ) Czy zmieszczą się pod nie okulary korekcyjne.
OFF Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Eh.. widzę, że nie chciało Ci się użyć tej szukajki. Radzę z niej jednak skorzystać. Poza tym nawet nie wiemy jakie masz oprawki, więc skąd mamy wiedzieć czy się zmieszczą. Z fusów?
HellMaker666 Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Po doświadczeniach moich i kolegów - na dłuższą metę będzie niemiłosiernie uwierać. ESS Land Ops lepiej się w tym celu sprawdzą. A najlepiej kup soczewki jednodniowe i po problemie.
Kobers Posted January 5, 2014 Author Report Posted January 5, 2014 Po doświadczeniach moich i kolegów - na dłuższą metę będzie niemiłosiernie uwierać. ESS Land Ops lepiej się w tym celu sprawdzą. A najlepiej kup soczewki jednodniowe i po problemie. Może zaryzykuje i kupie te używki bo i tak nie są drogie a moje strzelanki nie będą długo trwac :D
Powała Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 W goglach nałożonych na okulary korekcyjne, faktycznie Twoje strzelanki nie będą długo trwać. Po przebiegnięciu 100-200 m będą zaparowane zarówno okulary jak i gogle a trudno się strzela, jeśli nie widzi się celu. Rozwiązaniem są soczewki, tak jak pisał Hell, albo niestety zdecydowanie droższe http://www.ess-polska.pl/index.php?cPath=546
MarekMac Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 Link Powały przenosi na strone główną, ale zapewne chodziło mu o serie TurboFan - koszt około 600zł... Ale można zmontować takie coś samemu - trzeba tylko znaleźć odpowiedni wentylator (wiatraczek) i zmontować zasilanie. Noszę okulary pod Bolle Defender i niestety cały zestaw paruje jak dziki. Same Defendery parują, a do tego jeszcze dochodzą parujące szkła korekcyjne. NIe wiem, może to tylko mój problem bo ja się strasznie pocę i nawet połączenie tabletek przeciw poceniu i płynu do mycia naczyń na szkłach nie pomogło.
Recommended Posts