Psychopatyczny Posted January 4, 2014 Report Posted January 4, 2014 Wtam, zamierzam kupić swoją drugą replikę, i poważnie rozważam tą oto emke g&g: http://gunfire.pl/pr...M16-Raider.html Jednak, często strzelam się w lesie, i troche nurtuje mnie to, czy taka stockowa emka dałaby radę.Znajomi mówią, że ma ok 60m zasięgu, co w zupełności by mi starczyło, ale nie jestem tego pewien. Okej, przejdźmy do pytań : Czy faktycznie ma te 50-60m zasięgu w stocku? Czy to dobra opcja emki do 650zł? Oraz, czy firmowe 330fps g&g jest lepsze od chińskich 380-400 fps? No i oczywiście, czy da radę w lesie, na dystansie +/- 50m? Quote
Guest Belfer13 Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 To czy się kogoś trafi nie zależy od mocy tylko od umiejętności. Ja korzystam z G5 PDW Galaxy w lesie choć ma 330fps i daje radę. Ta emka sama w sobie jest ok i można ją brać bez zastanowienia. Jeśli chodzi o zasięg emki to zależy od hop-up. Jeśli odpowiednio go ustawisz będzie te 60m. Quote
SirHawk Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Ta emka te 60 metrów będzie miała, ale zasięgu maksymalnego. Strzelając z wiatrem o sile tornada. Firmowe 330FPS G&G to zasięg maksymalny około 45 metrów, sam to przerabiałem. Co do opłacalności - dopóki nie otworzysz gearboxa, dopóty będzie to w miarę dobry wybór. Jakkolwiek lepiej dozbierać do czegoś innego albo kupić AK od Boyi czy CYMA lub G36 jakieś. Belfer, a jesteś w stanie ściągnąć kogoś z odległości PRAWDZIWYCH 50 metrów? Quote
Recommended Posts