Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, prosze mi powiedzieć jakie są dobre firmy goretexów monowskich

Kupiłem sobie Gorek Kamy ale mam tez do kupienia drugi firmy tailor

Jakiej jakości sa gorki firm : Kama , Talior, Summit, Wybrzeże, Arlen

Pozdrawiam

Posted

Prawdziwy goretex ma wybite ma materiale GORE-TEX Inc :P

Żadne z tego co teraz są dostepne i wydawane żołnierzom to nie jest oryginalny goretex tylko 3 laminat(taki odpowiednik o trochę gorszych właściwościach).

Pozdrawiam

Posted

A właśnie Hell, bo masz gore z nowszej serii czyli rozpinane na całej długości spodnie, jak wygląda rozmiarówka, przewymiarowana jak zawsze co by było miejsce na polar czy dopasowana?

Posted

Czekaj niech pomyślę, bo w akademiku mam. To tak. Spodnie zarzucone na mundurowe (bo, tak - zimno było i nie chciałem dupska mrozić) były ok (w pasie mam 88, spodnie z tego co wiem 92-94). Natomiast góra to jest istna magia z krainy Oz. Mundur noszę na długość L (czyli jakieś 184cm, jest ok), kurtka i polar mają rozmiar 98/181 i pod polar wrzuciłbym jeszcze bluzę spokojnie :P W klatce mam około 105 dla porównania. Staraj się brać ciut mniejsze :P

Posted

Prawdziwy goretex ma wybite ma materiale GORE-TEX Inc :icon_razz:

Żadne z tego co teraz są dostepne i wydawane żołnierzom to nie jest oryginalny goretex tylko 3 laminat(taki odpowiednik o trochę gorszych właściwościach).

Sam masz wybite. MOŻE mieć nadruk Gore-tex Fabric, ale NIE MUSI.

Summit, Konfekcjoner i Tailor, jeśli dobrze pamiętam, są ze sobą mocno powiązane, a jeśli nie to często startują w konsorcjum. Szyją z laminatu W.L. Gore. Kama szyła.

Arlen nie szyje z laminatu W.L. Gore, ale z własnego materiału, który spełnia ZTT dotyczące paroprzepuszczalności.