Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Mam problem, otóż w tuningowanym barze występuje dziwne zjawisko. Otóż, gdy mam w magu większą liczbę kul (10 ) lub więcej, to przy odciąganiu zamka w tyl jedna lub dwie kule dostają się do tego cylindra, w którym poruszamsię właściwy cylinder tłoka. Przez te kulki nie mozna oczywiscie wepchnac zamka do konca, jak to usunąć?!

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr

Posted

Piszesz bardzo niezrozumiale. Moja interpretacja: do Twojego cylindra ładują się kulki? Jeśli tak, to oznacza to, że dysza ma zbyt dużą średnicę i należy ją wymienić. (W co szczerze wątpię.)

Posted

Bar'a dawno nie widziałem ale zwykle takie rzeczy dzieją się przez komorę HU, luzy.

Christophy - nie do cylindra tylko do ee komory cylindrowej? Bo, o ile wiem to fachowo się nazywa komora nabojowa.. :P ale skoro nie ma naboju..

Posted

Komora zamkowa, tak jest. Nie miałem na to słowa, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Winny jest ten plastik podobno, czyli się potwierdza. Dzięki uprzejmości bart_a mam rozwiązanie, nawiercić go delikatnie 6 mm wiertłem. Ok?Czy wymienić to? Jeśli wymienić to mam dorabiać, czy proponujecie kupić? Jeśli kupić to, jak to się nazywa, w sklepach już sobie sam poszukam, bo leniem nie jestem :)

Dziękuję za zainteresowanie tematem :)