Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie po co jest ten otwór z tyłu gearboxa ? .Myślę że nie pełni on jakiejś istotnej funkcji ale wolę się upewnić ,ponieważ muszę go zasłonić kawałkiem plastiku który ma dociskać gearbox do komory HOP-UP ale to już inna sprawa .

Posted

W gearboxie V2 otwór ten jest po to aby wkręcić śrubę od prowadnicy kolby aby ta się sztywno trzymała, a tym samym usztywnienie prowadnicy sprężyny wewnątrz gearboxa. W gearboxie V3 nie ma znaczenia czy jest czy jej nie ma.

Posted

Ta dziurka służy do przytrzymania prowadnicy sprężyny (szpikulcem, śrubokrętem) podczas rozkładania gearboxa v3. Chodzi o to, aby nie "wystrzeliła" sprężyna na skutek cofnięcia tłoka w kierunku prowadnicy. Ktoś kto rozbierał gearboxa v3 kilka razy powinien dać sobie radę bez tej dziurki, nawet gdy sprężyna będzie silnie napięta. Mniej wprawni będą dalej korzystać z dziurki :icon_wink:

Posted

Raz widziałem użycie krótkiej, pasującej do prodawnicy sprężyny śruby o szerokim płaskim łbie, żeby ustabilizować prowadnicę, i móc włożyć sprężynę bez obawy że prowadnica wystrzeli przy składaniu.

Posted
Ktoś kto rozbierał gearboxa v3 kilka razy

Ktoś, kto rozbiera gearboxy codziennie ma do tego zrobione pudełko :) Można sobie takie skombinować ze starej szuflady i kawałka sklejki.

• 2 weeks later...
Posted

A jak mimo, ze jestem wprawny to jak tylko mogę korzystam z dziurki :-P . Jesli prowadnica ją mam.

A o co chodzi z pudełkiem z szuflady? Nie pojmuję. Nic nie ma prawa wystrzelić i już. Jesli bebechy wystrzeliwują to to jest moment, w którym najczęściej odpadają zęby z zębatek i robią się wgniecenia w cylindrach.

Posted

To jak to robicie? Hańba Panowie :-P .

Swoją drogą, jeśli jest dziura to i w kałachu warto prowadnicę przykręcić, jeśli jest taka możliwość. Fpsy stabilniejsze i takie tam...

Posted

A o co chodzi z pudełkiem z szuflady? Nie pojmuję. Nic nie ma prawa wystrzelić i już. Jesli bebechy wystrzeliwują to to jest moment, w którym najczęściej odpadają zęby z zębatek i robią się wgniecenia w cylindrach.

Ewentualnie mamy do czynienia ze szkieletem produkcji chińskiej :P

Posted

Ja zauważyłem że jeśli otwory na głowicy cylindra są bardzo dobrze spasowane z trzpieniami na połówkach szkieletu to się to ładnie trzyma. A jak nie to ma tendencje do unoszenia cylindra przez moc sprężyny.