Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Nie dawno zacząłem "przygodę" z airsoftem.

Kupiłem Glocka 17 od kwa i trochę się nim postrzelałem.

Stwierdziłem, że pora kupić jakiś karabin i wziąłem pod uwagę parę takich emek: :icon_biggrin:

http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152201362-Replika-karabinka-szturmowego-Lone-Star-Rancher-EH04AR.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152200253-Replika-karabinka-CM16-Raider-L.html

Posted

Można ze składaną, można. Ale ze stałą nie ma nigdy płaczu pod tytułem "batkę pożyczyłem i jest za duża". Trójdzielnego Nimha połknie, ot co. Poza tym ta wersja ma fajną syntetyczną fakturę.

Posted

Weź pod uwagę to, że będziesz potrzebował też baterii i ładowarki.

Tak, wiem.

A mam jeszcze pytanko, jaką baterie kupić :icon_biggrin:

Nie wiem bo się nie znam xd

Posted

Jedyna sensowna ładowarka do LiPo to Imax na którego średnio musisz mieć 200zł.

Ja mam eMke Specna Arms i jestem z niej zadowolony, zobaczymy jak to będzie za pół roku ale raczej nie będziesz czekać taki czas.

Jest o niej temat na forum, zajrzyj i przeczytaj.

Batkę masz w zestawie, standardowe NiMH 9,6V 1100 mAh jedynie dokupić jakąś lepszą mikroprocesorówkę i będzie git. Jedynie kable można by wymienić na niskooporowe + jakiś Mosfet i standardowo gumkę HU na zieloną G&G albo (chyba) czarną Systeme.

O GB eMek EA słyszałem, że są mało podatne na tuning mocowy, z resztą wykład o potędze i przewadze HiEndowej EA nad chińskim tworem SA zrobią Ci użytkownicy tej repliki :D

Pozdrawiam.

Posted (edited)

GB EA jest średniej jakości i trwałości. W konfiguracji standardowej ok. Przy próbach "żyłowania" lubi robić psikusy, a to walnie GB, albo zębatki, albo tłok, albo łożyska się wysypią... Co do mosfetu, nie jest on, niezbędnie niezbędny :). Jak na razie śmigam na lipo bez tego ustrojstwa i jest ok.

Edited by luis
Posted

O GB eMek EA słyszałem, że są mało podatne na tuning mocowy, z resztą wykład o potędze i przewadze HiEndowej EA nad chińskim tworem SA zrobią Ci użytkownicy tej repliki :icon_biggrin:

Na pięć albo sześć replik evo które latają w mojej ekipie na SP120 (ostre katowanie, a nie tam plumkanie na singielku raz w miesiącu) wywałę zaliczyła jedna-spaliły się styki, bo lipo 11,1 na stockowych kablach nie mogło dać innego rezultatu. Jak ktoś chce mieć więcej niż 420FPS to faktycznie musi zainwestować, pod 120 trzeba wymienić sprężynę i prowadnicę.

Ja za swoją "ewę" dałem chyba 750 ziko z wymianą okablowania od razu w sklepie, czyli kupiłem pięknie wykonaną replikę z oznaczeniami palnego pierwowzoru w cenie repliki chińskiej.

Posted

Jedyna sensowna ładowarka do LiPo to Imax na którego średnio musisz mieć 200zł.

Na potrzeby airsoftowego użytkowania? Strzelanie z armaty do komara.

Spokojnie wystarczy prosta ładowarka z balanserem - np Redox One za ok 45-50zł.

Posted

Powiem tak, używałem zwykłych ładowarek i też uważałem, że to wystarczy, do czasu aż zakupiłem imax'a B6.

W ładowarki tego typu naprawdę warto zainwestować. Można tym ładować wszystko. Z resztą nie tylko ładować.

Poza tym airsoftowcy nie strzelają się ciągle, a li-pol'e nie specjalnie lubią leżeć w pełni naładowane. Zostawiłem kiedyś

skrzynkę akumulatorów li-pol na wakacje po prostu naładowane. Z 12 pakietów 4 poszły w śmietnik (oczywiście nie dosłownie, bo tego się do śmieci nie wyrzuca). Poza tym Imax, to nie koszt 200zł a 130:

http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Oryginalna-ladowarka-SkyRC-iMAX-B6/1

Zasilacz 12V raczej każdy znajdzie w domu.