Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem nowy i ciężko jest mi wybrać. Lepiej kupić CM.041 i CM.125 jako broń boczną czy lepiej tylko CM.041 i dokupić ładowarkę i akumulator. Doczytałem że te 2 elementy nie służą zbyt dobrze. Jeśli wymienić to na jakie? Z góry dzięki.

Posted

Zdecydowanie CM.041 + LiPo 7,4v i ładowarka do tego. Posiadam tą replikę i stockowy akumulatorek padł mi po miesiącu używania (ładowany według wzoru na stockowej ładowarce). Na LiPo 11,1v (repilka jest po tuningu) śmiga mi już 2 lata, także kupuj baterię LiPo 7,4v , do stockowej pasuje aż miło, a i ROF będzie dużo wyższy niż przy stockowej baterii.

Uprzedzając pytanie: Nie, nic nie pęknie na takiej baterii, Gearbox jak na v2 jest dosyć wytrzymały.

Posted
Gearbox jak na v2 jest dosyć wytrzymały.

:hahaha:

Nie no ale na serio nic nie powinno się z nim stać, przy użyciu w granicach rozsądku (krótkie serie, unikanie strzelania przy niskich temperaturach).

Dodaj do listy potrzebnych rzeczy gumkę hop-up: najlepiej zieloną G&G, lub SYSTEMĘ. Nie jest to drogi dodatek, a efekt będzie znaczący.

Posted (edited)

Do ładowarek LiPo potrzebna jest specjalna ładowarka mogąca je ładować.

Osobiście polecam ładowarkę IMAX b6, i jej klony jak Powerbean MAJOR (moja), Turnigy Accucell 6, Redox ALPHA itd.. Są one uniwersalne, i naładują każdy pakiet airsoftowy, czy to niklowy, czy to litowy, a ponadto oferują możliwość szybkiego ładowania, i konserwacji baterii by służyły dłużej.

Edited by Tomek P-ń