Nowin Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem granatnika i granatów 40mm na green gas. Jako że gram tylko w CQB do tego na killhous-ie to jestem ciekawy czy w ogóle pozwolą mi z tym wejść (zaznaczam że używane granaty były by ma green gas a nie CO2). Co myślicie? Granatniki są "legalne" w CQB? PS. Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat, mam nadzieję że dobrze trafiłem :) Quote
Huba_lbn Posted December 23, 2013 Report Posted December 23, 2013 Najlepiej zapytaj na terenie/kill house-ie gdzie chodzisz. Nie ma jednolitych zasad dla całej Polski. Quote
thor_ Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Same granaty nie mają zazwyczaj (w wersji GG) jakichś przerażających prędkości wyrzutu kulkensów. Ale z drugiej strony nadzianie się na chmurę kilkudziesięciu kulek, lecących w kierunku twarzy, nawet z prędkością dużo poniżej 300 fpsów, raczej do miłych nie będzie należało ;) Kwestia środowiska i ludzi z którymi się strzelasz ;) Quote
Recommended Posts