Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam! Jak wyżej mam pytanie co do akumlatorów typu "stick". Mianowicie wie ktoś może który ze spokojem tam się zmieści? Z tego co zauważyłem wszystkie Ni-mh odpadają, ponieważ mają za grube ogniwa i włożyć je do środka jest niemożliwością. (po wielu próbach udało się ale o ruchu suwadła można zapomnieć). Wydaje mi się że rozwiązaniem jest lipol. Tylko jaki? 7,4V? 11,1? Wybaczcie ale jestem zielony w tych sprawach

Posted

Ogólnie EL to marketingowy shit - obadajcie sobie moje zdjecia na rus.mil.pl i porownajcie z recka SCDTV czy innymi z YT.

Nie wchodzi też pod pokrywe 1200 3s redoxa 2+1. Rura gazowa jest prawdopodobnie z ostrego i tam nic nie wejdze.

Posted (edited)

A w moim AK105 boyca lipol Turnigy Nano-Tech 1300 mAH 11.1V "stick" wchodzi pod dekiel, raz mi nawet udało się tak włożyć baterię, że był płynny ruch suwadła.

Edited by Ryzbor
Posted

A w moim AK105 boyca lipol Turnigy Nano-Tech 1300 mAH 11.1V "stick" wchodzi pod dekiel, raz mi nawet udało się tak włożyć baterię, że był płynny ruch suwadła.

Brawo. Ale pytanie jest o kałasze od E&L...

Posted

@hagark A jak jest z suwadłem? Chodzi w miarę czy trzeba je mu "pomagać"

Odsuwa się i chowa ciężkawo, ale ma to zaletę bo da się zatrzymać w pozycji otwartej i spokojnie regulować hop-up

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Akumulatorki, które się ,,chowają'' ale utrudniają ruch suwadła:

NiMH 9,6V 1600 stick 8FIELDS (trzeba go ustawić tak aby przewód biegnący przez akumulator wchodził w kąt otworu podstawy szczerbinki)

LiPo Turnigy nano tech 7.4V 1300 25-50C (jednak wchodzi :icon_smile: trzeba go ustawić naklejką do góry i wsunąć w otwór)

Edited by KodeX
  • 1 year later...
  • 5 months later...