Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Panowie mam pewien problem.

Chciałbym w końcu mieć kontakt z drużyną na naszych wypadach lecz nie wiem na co się zdecydować.

Koncepcja z Headsetem Comtac bardzo mi się podoba i w sumie raczej optowałbym za tym wyjściem nawet ze względów wizualnych jak i użyteczności lecz czytając ten dział zauważyłem pewien problem z przyciskami ptt i brakiem odsłuchu/nasłuchu, jakieś blaszki trzeba zaginać itp. Troszeczku mnie to zraziło do tego rozwiązania.

Odnośnie krótkofalówki to jestem zdecydowany na ten model:

http://hamradioshop....m.html?sef=hcfp

I tutaj właśnie pojawia się w/w problem.

Czy zaryzykować ten problemy z ptt i zakupić Comtac'a z przyciskiem ptt czy postawić na taki minimalizm:

http://hamradioshop....r.html?sef=hcfp

Panowie doradźcie czy te mikrofono-słuchawki w ogóle wypalą wraz tym radiem.

Pozdrawiam

Posted (edited)

Trudno dziś pewnie w dzisiejszych czasach nie mieć styczności z chińszczyzną. Pewnie i w oryginalnych sordinach co poniektóre komponenty oprócz układu scalonego z doliny krzemowej są robione made in china.

Ale nie o tym chciałbym rozmawiać.

Jak te Headsety się sprawują? Faktycznie sprawiają aż taki problem z tym przejściem ptt? To aż tak nagminny problem?

Pewnie zaprzyjaźniony elektronik by mi to zrobił w razie czego ale kto pyta nie błądzi.

Edited by Sneakazz
Posted

Przepraszam że tak post pod postem.

Dobrze temat Comtac'a mniej więcej rozwiązany.

A odnośnie tych mikrofono-słuchawek Zastona. Dadzą sobie radę z tym radiem i jako tako nie zawiodą? Wiem że to czysto hipotetyczne pytanie ale szukam właśnie takowych słuchawek z mikro na pałonku aby to jako tako działało i wyglądało. Niby to tylko 50 złociszy ale może się sprawdzi zanim wpadnie mi coś w ręce coś zacniejszego.

Posted

Przetyrałem dwie pary comtaców i ... zapomnij o nich. Drugie działały mi prawie dobrze przez jakiś czas, ale dopiero gdy sam w nie włożyłem nieco czasu na polutowanie i wymianę części bebechów. Szkoda czasu i pieniędzy.

Obecnie używam bowmana od Z-tac. i całkiem go sobie chwalę. czemu bowman ? Ponieważ od pchełek bolą mnie uszy i pchełka znacząco ogranicza słuch z jednej strony.