Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 868
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktoś w komisie wystawił front wersji K z lufą zewnętrzną, bez tłumika - była ostro zjechana przy gwincie tłumika ("po multitoolu"), więc pewnie się da, ale mocno siedzi, a może nawet przyklejony jest.

• 2 weeks later...
Posted

Dyć to lewoskrętny jest, więc jak kręciłeś w złą stronę, to rzeczywiście takie wzorki mogły wyjść...

U mnie była to kwestia mocnego chwycenia lufy zewnętrznej kombinerkami, wsadzenia nożyczek do tych nacięć na krawędzi tłumika i odrobiny zaparcia. Jak się okazało, hong-kongski syf blokował gwint, ale dało radę.

Przy okazji warto tłumik ognia trochę poszerzyć (jak to było ileś stron temu pisane), żeby dłuższa lufa wewnętrzna weszła. U mnie to jest kwestia jakiejś ćwierci milimetra, a zawsze można preckę pod np. m14 wstawić.

Posted
Przy okazji warto tłumik ognia trochę poszerzyć (jak to było ileś stron temu pisane), żeby dłuższa lufa wewnętrzna weszła. U mnie to jest kwestia jakiejś ćwierci milimetra, a zawsze można preckę pod np. m14 wstawić.

U mnie bez poszerzania spokojnie weszła dłuższa. :)

A co do odkręcania tłumika płomienia to u mnie jest raczej ta wersja bez możliwości odkręcenia.

Posted

Było na forum, pamiętam, że czytałem. Ktoś chyba pisał, że dragona trzeba piłować, żeby dobrze siedział, a pro-wina nie, ale znajdź tamten temat :)

Może z tym tłumikiem ognia to jest kwestia tego, że ja mam długą wersję, a nie K... Tak czy siak, odkręcić powinno się dać. A lufa mi się blokowała o przewężenie w tłumiku, nie dało rady jej dalej wsunąć (czyli np zdjąć komory hopa bez odkręcenia lufy zewnętrznej).

• 3 weeks later...
Posted

Pamiętam, że też miałem problem z tłumikiem (mam CA) i dałbym sobie rękę uciąć, że się nie da go odkręcić... i teraz chodziłbym bez ręki. Często tak jest, że tłumik się "zakleszcza" czy coś w tym stylu i na prawdę trzeba przyłożyć dużo siły, żeby puścił.

Dobrym patentem po odkręceniu jest założenie małego gumowego o-ringa na koniec gwintu, co uniemożliw ponowne zakleszczenie się tłumika.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Może ktoś wie - ten model G36K CA - [CA054P] ma jakąś szansę być obecny w Polsce (czy gdziekolwiek, bo: "Stock: Not Available")? Z tego co piszą wydawać się może, że wiele wad wcześniejszych wersji powinno zniknąć. Póki co - ani widu ani słychu (choć w Crazy Bee mają wersję C).

http://www.classicarmy.com/product_info.php?products_id=1321

Skądinąd nieco dziwi, że nie wstawili szyny nad lunetą czy nowszych zwalniaczy magazynka i bolt catch. Tak czy inaczej i tak wygląda ciekawiej niż "standardowa" wersja.

Edited by Ghandi2
  • 1 month later...
Posted

Jak się gdzieś pojawiło to sorry, ale szukałem i szukałem i nie znalazłem. Czy low-capy SRC pasuję do G36k CA? Nie mogę znaleźć low-capów CA i szukam dostępnego zamiennika. A jak nie SRC to może coś innego daje radę. Bo słyszałem, że niektóre magi zawodzą. Z góry dzięki za pomoc. :)

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam.

Jestem zainteresowany kupnem repliki G36 marki CA. Lecz czytając zauważyłem że ludzie mają problemy z tymi replikami(bardzo zżerają batki nawet na woltarzu 9,6)

Ale były to posty z lat 2007\2008 a teraz jest rok 2011, więć tu się rodzi pytanie.

czy te repliki zostały jako tako poprawione ?