Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Da się przełożyć gearbox :)

Nie wiem skąd wziąłeś, że w którejś jest v. 2, gdyż obie są v.3 (przynajmniej tak mówi specshop & asgshop).

Sam właśnie mam taki zamiar. Kupuję G36K ARESa (Niestety specshop mnie zawiódł i muszę czekać - dostawa najwcześniej koniec stycznia) przekładam sobie swoj GB z wersji CA do ARESowskiej z racji zrobionego już tam tuningu.

Bądź co bądź na pewno da się przełożyć gearbox bo tak również zrobił Ronin w swojej replice.

Na pewno nie przełożysz rękojeści, w której znajduje się silniczek. Tzn. przełożysz ale nie będzie dobrze spasowana.

• Replies 868
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podałem link do strony redwolf, chce u nich zamówić, aby nie bawić się w konwersje g36k do zwykłej.

"Steel parts include the barrel, flash hider (14mm CCW thread) and the version 2 gearbox."

Posted (edited)

Da się przełożyć GearBox v.2 do G36 mającej oryginalnie v3???

Jeśli z ARESA do CA się dało, bo obie mają v3 to się zgodzę, że się da, ale nie v2 do v3.

Edited by lup
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Tylko dla mnie ;)

Ale możesz z nim zagadać mailowo to też Ci ściągnie.

Czas oczekiwania jednak 6-8 tygodni. Ale mi tam to nie przeszkadzało bo Specshop też miał mi niby załatwić i też mówił, że w lutym mogą mieć a wychodziło mocno drożej u nich ;) Już nie mówiąc o zamieszaniu jakie zrobili z moim zamówieniem.

Posted

To co dostałeś to nie styki, a deansy, wtyczki deansy. Jeśli dobrze napisałem ich nazwę. Nie montuj, zostaw jak są. Nie potrzebne na dobrą sprawę Ci to.

Posted

To znowu ja :D

Wie ktos czym odkręcić tą malutka śrubkę trzymającą pin od kolby?

A może jej nie trzeba tykręcić tylko mocniej walnąć młotkiem w pin?

Posted

Kurcze. Zazwyczaj imbusy są w komplecie więc nigdy mnie nie interesowało jaki rozmiar ;) Więc niestety dokładnej odpowiedzi co do rozmiaru nie jestem w stanie podać ;)

Posted

kup chiński zestaw imbusów za 5 zł (około 7 kluczy) i na pewno którymś odkręcisz. tyle, że jakość tych kluczy będzie taka, że przy zapieczonej śrubie z imbusa drut okrągły się zrobi.

• 6 months later...
Posted

Przeglądałem temat, ale nie trafiłem na mój problem. A mianowicie: czy tłumik płomienia w G36k można odkręcić? Chodzi mi tu o sam tłumik płomienia, a nie o całość z lufą zewnętrzną. Ja u siebie próbowałem i na to wygląda, że się nie da. Czy to jest normalne?