Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 868
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Cytuję:

"W ostatnim czasie CA zmieniło styki i już nie ma tak dużych problemów.

Dodatkowo problemy występowały tylko przy tuningu."

Nie wiem co ASGshop miał na myśli pisząc: "już nie ma tak dużych problemów.", może CA się postarało i zrobiło coś w najnowszych wersjach G36 z prądożernością? Wypowie się ktoś kto niedawno zakupił gietkę CA ?

Edited by gogin1
Posted
A jaki ma to związek? Różnica między 495 a 509 jest niewielka, niektórym wchodzi do tłumika płomienia bez problemów.

Dobrze jest wiedzieć, którą lufę kupić. Już raz kupiłem do G36 lufę od M15 i musiałem ją odesłać...

Posted

Znowu ja :D

Pytanko będzie dotyczyło chwytu z kolimatorem od Stara:

- STAR Sklep

- WGC

Kto ma i używa to prosił bym o rozsądny opinię - jak spisuje sie kolimator, bo o to mi głównie chodzi, czy nie zamały prześwit, jak się celuje i jak tam z solidnością.

Und czy czaicie jakiś polski sklep, który ma to na skladzie??

Posted

Mori zmartwię Cię, ale ta rączka praktycznie nigdzie już nie jest osiągalna :/ Dodatkowo ktoś kiedyś tutaj pisał, że kolimator tam nie jest pierwszej jakości - duża plamka i sama lunetka lubi się przekręcać, więc ogólnie to kiepsko z jakością przyrządów celowniczych. Lepiej już przyoszczędzić i kupić sobie rączkę z ostrego. Ta z koli i lunetką na aukcji w USA leci po ok. 700$. Jak będę miał trochę zbędnej kasy to planuje ją sobie ściągnąć.

Granatnik też już nie jest osiągalny. Mnie osobiście udało się kupić ostatni z Taiwanguna, bo był nawet w promocji.

Jeśli chodzi o dwójnóg to on w oryginale jest z ABSu, a jego mocowanie z metalu, więc nie ma co biadolić że jest on z plastiku. Ja mam wersje od G&P.

Nie wiem co się dzieje, ale ostatnio tak jakby zapomniano o karabinach z rodziny G36. Trudno cokolwiek do niech dostać jeśli chodzi o dedykowane dodatki - gripy, kolby itp. Jak się nawet coś trafi to cena jest taka, że szkoda gadać. Wszędzie tylko wszystko dla eMek i kałachów :/ Szkoda.

Posted

Oki. Dzięki za info.

W taki wypadku pozostaje opcja w stylu jakim zrobił to Cookie - zakupu RISa i zamontowania go na chwycie, a potem montażu na tym kolimatora.

Posted

Nie rozumiem Cię chyba Happy666. Górna szyna ris jest z tymi dwoma elementami. Zgubiłeś któryś? Jesli tak, to indywidualnie pisz "emalje" do jakiegoś sklepu o częśc zamienną np z CA. Moze sciągną zwłąszcza jak prowadzą autoryzowany serwis.

Posted

lup, happy`emu666 chodzi chyba o szynę.

Jesli tak, to ta szyna nie ma przyrządów celowniczych. Przynajmniej ja nie widzę :strach:

happy666 Tu masz komplet przyrządów, ale za 200 nie lepiej jakiś kolimator??

Posted (edited)

Nie, poprostu myślałem, żeby kupić właśnie tą szynę i na to wsadzić muszkę i szczerbinkę, ale takowych nie widzę w ofercie żadnego sklepu. Ale to były moje "gdyby"

,w których czasem zapominam o ograniczonej zasobności mojego potrfela :mrgreen:. A

chodzi mi o te miejsca na szynie, jeśli ktoś nie wie.

link --> http://img386.imageshack.us/my.php?image=risvt6.jpg

Sorry, że pytanie było takie niedokładne, ale byłem pod oblężeniem ;).

Edited by happy666
Posted (edited)

Fakt, jakoś mi umknęła ta :)

Happy widziałem kiedyś G36 z szyną albo właśnie tą albo ze zdemontowanymi i założonymi przyrządami od mp7. Nawet fajnie to wyglądało.

Edited by lup
Posted (edited)

Cudnie! Spytałem się w Caprim, czy jest możliwość sciągnięcia szyny od g36c [CA], to powiedzieli, żę będzie dostępna za dwa tygodnie w ofercie sklepu :mrgreen:.

G36KV chyba ma formoza.

Edited by happy666
Posted

Pisząc policja masz na myśli AT, rzecz jasna. A o BORze to nie wiedziałem. Kurcze, myślałem, że tu będzie fala zachwytu z powodu moje informacji a tu du. :P

No śmiało, ludzie, zadawajcie pytania, powiedzcie cos o swoich Gutkach, czy coś, bo nic tu się nie dzieje :-F. Nie żebym nakłaniał do offtopowania :wink:.