Kr1s Posted December 16, 2013 Report Posted December 16, 2013 Witam, mam pytanie która z tych trzech luf z niższej półki jest godna polecenia o długości 407 mm JBU 6.01 JBU 6.03 Kuan Guarder 6.02 Pozdrawiam
SirHawk Posted December 16, 2013 Report Posted December 16, 2013 Jak dla mnie, ciężki wybór :D. JBU 6.01 mam i jest świetna w replice 410FPS, wyśmienite skupienie i powiększenie zasięgu. JBU Kuan polecają moi znajomi z replikami po 460FPS, sam widzę bardzo dobry efekt po tych lufach. O Guarderze nie mam zdania.
Rogaś Posted December 16, 2013 Report Posted December 16, 2013 Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na preckę ? Max 100zł, 150zł ? Jako że miałem mnóstwo precek w różnych replikach różnych konfiguracjach to od siebie dodam że: JBU to aluminium które się wyciera, wyciera też kulki pozostawiając osad na wewnętrznej części lufy. Wpływa to drastycznie na zasięg i skupienie. Pozbyłem się czym prędzej. Madbull z powłoka teflonową też lubi się wytrzeć, aczkolwiek bywają dobre sztuki. Guarder to mosiądz który się nie wyciera za szybko. Jeśli już chcesz kupować pół-precki to zacznij od Systemy/Guardera właśnie dlatego iż są wykonane z mosiądzu. Na twoim miejscu wstrzymałbym się z zakupem aż dozbierasz sobie na minimum promyka skoro masz PJ25. Mniemam że wystrzelałeś już pierdyliard kulek na stockowej lufie, więc jeszcze kilka-kilkanaście tyś kulek nie zrobi Ci różnicy do czasu aż odłożysz kasiorę na Promyka.
SirHawk Posted December 16, 2013 Report Posted December 16, 2013 A ja z JBU nie mam żadnych problemów i z całą pewnością nic mi się z niej nie wyciera, tym bardziej nie zostaje osad z kulek.
Kr1s Posted December 16, 2013 Author Report Posted December 16, 2013 Ok to nie pozostaje mi nic jak dozbierać do promka, temat do zamknięcia Pozdrawiam
Recommended Posts